De Inspiratiekring is een groep vrijwilligers – waaronder Marjan, Simone, Gerda, Petra, Bastiaan, Isabelle, Maya en Tobias – die allen meerdere jaren Zijnsgeoriënteerde training hebben gevolgd en die voor zichzelf en anderen laagdrempelige activiteiten wil aanbieden. Lees hier meer over de Stilte Zondagen die door de Inspiratiekring begeleid worden.

Over de begeleiders

Marjan de Bruijn

Tot rust komen in mijn hoofd en daarmee dichter bij mijn “voelen” komen, dat is het effect van regelmatig mediteren op mij. Door alle drukte van de waan van de dag in mijn fulltime baan als HR manager, kan ik mezelf nog weleens verliezen, meditatie helpt me om niet door te blijven rennen, maar te blijven voelen wat goed voor mij is en vooral om vriendelijk te zijn voor mezelf. De Opleiding Zijnsoriëntatie heeft me hierbij erg geholpen.
Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met yoga, meditatie, persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Na een healingopleiding en meerdere jaren Avatar ben ik in 2011 begonnen met de Opleiding Zijnsoriëntatie bij Centrum Zijnsoriëntatie. Daarna  heb ik een aantal jaren deelgenomen aan de Gevorderdengroep Spiritueel Leiderschap binnen het Centrum. Sinds 2015 begeleid ik met veel plezier en voldoening de stiltezondagen. Ik vind het mooi en bijzonder om anderen tijdens de stiltezondag de kracht van stilte en meditatie te laten ervaren en hen hierbij te ondersteunen.

Petra van Spanje

Stiltemeditatie vind ik heel fijn, omdat het me écht bij mezelf brengt of dit nou plezierig is of vervelend. In de stilte is mijn aandacht helemaal voor mij, ben ik helemaal welkom. Het is een spel met mijn gedachten en signalen van mijn lichaam en alles wat er om me heen is. Stiltemeditatie zie ik dan ook als een dagelijkse training van innerlijke dialoog. Na verloop van tijd ervaar ik tijdens een stiltemeditatie steeds meer innerlijke stilte, hoe rumoerig het ook om me heen is. Ik ben actrice en drama docent en geef momenteel les op een VMBO school. Daarnaast heb ik de Coachopleiding gedaan én een verdiepend trainingsjaar Zijnsoriëntatie. Het afgelopen jaar was ik overspannen, dat heeft me ook veel gebracht, het heeft me laten ervaren hoe essentieel de stilte eigenlijk is voor mijn welzijn. Ik zorg nu nog beter voor mezelf, voor mijn hele wezen. Stiltemeditatie heeft me hierbij geholpen. Als je goed voor jezelf leert zorgen, kun je ook iets betekenen voor je omgeving. De afgelopen jaren heb ik mogen ervaren hoe de stilte in een groep stimuleert en verbindt. Deze waardevolle ervaring gun ik anderen van harte, daarom begeleid ik Stilte Zondagen op het Centrum Zijnsoriëntatie.

Tobias Langereis

Meditatie helpt om de aandacht die zo veel naar buiten gericht is eens naar binnen te keren, nieuwsgierig te zijn en open te staan voor wat zich aandient. Het mezelf gunnen om met vriendelijkheid iets te ontspannen van al dat doen, om vervolgens met nieuwe energie de wereld in te gaan. Dit brengt mij rust, stevigheid en kracht. In 2017 ben ik begonnen met de coachopleiding bij het centrum voor Zijnsoriëntatie. Dit brengt nog altijd veel verwondering voor wat er zich in mijzelf en anderen afspeelt. Door niets uit te sluiten en uitdagingen aan te gaan, zeker waar het moeilijk wordt is het leven een stuk kleurrijker geworden. Dit is waar ik mijzelf en ook zeker anderen met plezier in begeleid; met nieuwsgierigheid en verwondering in de wereld zijn.