De QLB is een geleide meditatie die reinigend werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

De QLB combineert de oude Vipassana-meditatie uit het oude India met een moderne ademhalingstechniek en met de emotioneel zuiverende werking van zorgvuldig gekozen muziek. De ademhaling is krachtig, diep en ontspannen.

Jeru Kabbal ontwikkelde deze meditatie speciaal voor de westerse mens om de processen in bewustwording te versnellen.

Met deze effectieve techniek kun je in korte tijd ervaren hoe het is om contact te hebben met je eigen spirituele bron en met de hogere aspecten van jezelf. Het voelen van deze verbinding met je spirituele kant kan een verrijkende ervaring zijn die heel lang bij je blijft.

De QLB voorziet het lichaam van extra zuurstof en werkt op het onderbewuste niveau. In het lichaam liggen pijnlijke herinneringen, ervaringen en emoties opgeslagen. De diepere en verbonden ademhaling brengt oude zaken uit onderbewuste lagen naar boven.  Deze oude verstoringen worden tijdens het ademen gemakkelijk vrijgemaakt en nog belangrijker eenvoudigweg losgelaten. Aan wat er vrij komt geef je geen aandacht. Het heeft niets met het moment te maken. De aandacht wordt steeds weer opnieuw liefdevol teruggebracht naar de ademhaling, naar het HIER en NU.

Na een aantal QLB’s leert de ervaring dat het makkelijker wordt om bewuster bij de adem te blijven in het gewone leven en meer het moment te ZIJN.

Fysiek kan men ook vaak dieper in de buik doorademen dan voorheen.

MINDFULNESS totaal!

Effecten QLB:

Fysiek:

•Optimale zuurstofopname door verbonden ademhaling
•Herstel van natuurlijke ademhaling waarbij je volle capaciteit van je longen gebruikt
•Betere stofwisseling doordat de interne organen door deze ademhalingstechniek worden gemasseerd
•Versterking van het immuunsysteem
•Verhoogde vitaliteit
•Ontlading van fysieke spanning en stress
•Betere doorbloeding

Mentaal-emotioneel:

•Oplossen van oude onderdrukte emoties
•Effectief bij slapeloosheid
•Ontspanning van mentale onrust
•Betere concentratie- en geheugenfunctie
•Afname angstgevoelens
•Meer contact met gevoel en emoties
•Afname overmatig denken (piekeren, tobben)
•Versterking emotioneel evenwicht

Spiritueel:

•Doorbreking van de identificatie met het denken, zodat denken minder greep op je heeft
•Meer aanwezigheid in het HIER en NU
•Acceptatie; vermindering van mentaal verzet
•Besef van innerlijke stilte en vrijheid

De QLB is een essentieel onderdeel van het CLARITY PROCES – een weg naar bewustwording, helderheid en transformatie. Wie daar meer over wil weten kan terecht op www.jerukabbal.com. Je kunt er over lezen in zijn boek Finding Clarity A Guide to the Deeper Levels of Your Being. De QLB kan echter ook prima los hiervan beoefend worden.

Met een QLB-cd kan men thuis doorgaan met deze meditatie. Een goede instructie is belangrijk om het profijt zo groot mogelijk te laten zijn.

Maandelijkse QLB voor gevorderden

Voor ervaren QLB-ers en mensen die voldoende ervaring met andere meditatievormen hebben is er de mogelijkheid om maandelijks de QLB te komen doen.

Reacties van deelnemers

“De eerste keer QLB was voor mij mijn eerste kennismaking met mediteren. Ik kan nu, maar eigenlijk al direct na de eerste meditatie, zeggen dat het een verrijking is voor mijn leven. Ik ben me veel bewuster van mijn ademhaling en heb tijdens de meditatie kunnen ervaren wat je ademhaling kan doen op emoties en geestelijke gesteldheid. De eerste meditaties kwamen er heel veel emoties los. Na 10 keer mediteren merk ik dat ik minder emoties heb die loskomen en ik volkomen kan ontspannen. Ik ben na de meditatie dan ook erg relaxed. Ook ben ik veel helderder en durf ik veel meer te vertrouwen op mijn lichaam, haar kracht en heb ik meer contact leren maken met mijn hart.”

“Omdat ik bemerk dat het mij zoveel oplevert, heb ik de neiging om iedereen in mijn omgeving, die op enige manier in een proces zit, aan te raden, deze QLB-meditatie te gaan doen.”

“Een aantal jaren terug is bij mij een longaandoening vastgesteld. Eind 2010 heb ik een proefles Quantum life Breath (QLB) gevolgd bij Itie om te kijken of ik hier gezien mijn gezondheid baat bij heb. Naar aanleiding van deze proefles heb ik de cursus mindfulness gevolgd waar QLB een onderdeel van is. Door QLB ben ik bewuster gaan ademen en slaag ik erin om mijn ademhaling, die vaak hoog zit, dieper te doen waardoor ik beter gebruik kan maken van mijn verminderde longcapaciteit.”

“Ik merk dat sinds ik de eerste keer bij het centrum kwam en vandaag, ik al een duidelijk verschil merk in mijn eigen wezen. Daarbij wil ik je laten weten, dat jij ook een heerlijk rustgevende stem hebt, als je de meditaties begeleid.”

“De afgelopen QLB heeft me veel gebracht, zowel de meditatie als jouw inleiding. Dat laatste heb ik ook als erg waardevol ervaren.”

“De quantum light breath was een zeer bijzondere ervaring. Het onderstreept maar weer eens hoe belangrijk een onze diepste ademhaling is. Daar halen we al ons leven & voelen vandaan.”

“Sinds ik bij Itie heb gemediteerd besef ik beter dat ik rust en stilte in mijn leven de ruimte moet geven. Ik weet inmiddels hoe goed mij dat doet! Ook besef ik beter dan voorheen dat alles in het leven in elkaar grijpt, en als we daar voor open staan er een mooie levensweg zichtbaar wordt. Het heeft mijn leven verrijkt!”

“Ik heb veel meer leren inzien, dat het leven een proces is, waarin je van elke ervaring leert. Dat dingen die gebeuren, je iets te zeggen hebben, voor je volgende stap.”

“Ik heb bij Itie ook een cursus QLB gedaan. Ik mediteer nu wekelijks volgens deze methode. Ik voel deze meditatie als een steun voor mijn verdere proces. D.m.v. deze QLB, voel ik dat ik onderbewuste zaken los laat. Dingen, zoals verdriet en pijn, die er niet meer toe doen. Ik heb ontdekt dat, hoe belangrijk het hier en nu is. Hier en nu is het leven. Niet het verleden en de toekomst. Deze methode geeft mij voelbare energie.”

“Door de aarding aan het begin kon ik me goed aan de meditatie overgeven, bleef ik wakker en voelde al snel een diepe rust. Deze bleef de hele QLB aanwezig. Op het laatst werd duidelijk dat ik veel van mezelf gevraagd heb en veel verantwoordelijkheid op me nam. Dat gaf veel verdriet. Hier doorheen voelde ik veel liefde en mededogen voor mezelf. Vanuit dit mededogen kon ik ‘zien’ (meer voelen) wat er aan de hand was, ontdaan van alle lading.”

Praktische Zaken

Leiding:

Data en tijden:

Cursus op 9 dinsdagavonden:
11 en 18 februari,
3, 10, 24 en 31 maart en
7, 14 en 21 april 2020 van 19.30 tot 21.30 uur.

Open Avond:
Maandag 27 januari 2020 van 19.30 tot 21.30 uur.

Bij fysieke of psychische problemen even met Itie Postma vooraf contact opnemen.

Locatie:

Centrum Zijnsoriëntatie
Utrechtseweg 133
3702 AC Zeist
Nederland

Kosten:

  • Privé: € 180,00
  • Open Avond: Gratis
  • Introductieles:
Ik wil mij aanmelden