‘Dance is the hidden language of the soul’

Als er iets is dat bevrijdend werkt, dan is het dans. Dans is een spel van bewegen met jezelf, met je lichaam, met anderen. Met dans kun je jezelf uitdagen en jezelf doen verrassen door hoe je tevoorschijn komt. De muziek herinnert je aan je passie, je energie en vitaliteit en maakt deze vrij. Zo kom je uit je cocon en beleef je wie je écht bent. Je ont-dekt letterlijk en figuurlijk je essentie in deze training. Dat maakt deze danstraining tot een zijnsgeoriënteerde danstraining.

In deze training ga je op een speelse manier ontdekken wat je patronen zijn. Het gaat om een bewustzijnstraining, wat gewoon lekker dansen volstrekt niet uitsluit, maar juist helpt. Je leert hoe je jezelf kunt begeleiden in deze patronen door de achtergronden ervan te begrijpen en te verzachten.

De uitdaging van dans hangt samen met jouw naar buiten komen, met op een open en vrije manier zichtbaar zijn in een groep en relateren met anderen. Ook daarin zullen patronen aan het licht komen en oplossen. Daardoor wordt het mogelijk te groeien in vrijheid van expressie en om het authentieke, vrije voertuig van zijnskwaliteiten te zijn dat je eigenlijk bent. Niet alleen tijdens de training maar ook steeds meer in de praktijk van je dagelijks leven.

dans

Opzet van deze Zijnsgeoriënteerde Danstraining

In deze vernieuwde en verdiepende danstraining gaan we uit van een serie van 6 vrijdagen. Elke dag staat in het teken van een thema, dat we via het bewegen op muziek gaan onderzoeken. We werken met een unieke combinatie van dans, lichaamswerk, interactie-oefeningen, meditatie, visualisatie en aanraking.

De dag zal doorgaans beginnen met lichaamsgerichte oefeningen en een afstemmingsmeditatie. Vervolgens beginnen we de dans met een innerlijke massage meditatie op muziek. De danswave wordt hierna langzaam opgebouwd via verschillende soorten muziek.

Dit is een prachtige manier om dieper in je lichaam te zakken. Daardoor kunnen emoties en zijnskwaliteiten zoals blijdschap, ontroering en gemak vrijuit tevoorschijn komen. Aansluitend doen we een aantal zijnsgeoriënteerde oefeningen zoals een visualisatie op muziek of oefeningen in contact met anderen waarbij je woorden geeft aan wat er in je leeft. We sluiten de dag af met een meditatie.

We gebruiken uiteenlopende muziekstijlen, variërend van verstilde klassieke muziek en wereldmuziek tot Zuid-Amerikaanse tango en salsa, tot stevige house.

Iedere deelnemer danst op zijn eigen manier, lichamelijke beperkingen hoeven geen probleem te zijn. Het is ook mogelijk om zittend op een stoel te bewegen op de muziek. Ervaring met het zijnsgeoriënteerde werk is een voordeel, maar is niet per se noodzakelijk.

Thema’s die aan de orde komen

Aandacht
Onze geest is vaak vluchtig en snel afgeleid. Muziek kan helpen om de aandacht te richten op je lichaam en hoe het in het hier en nu met je is.

Vriendelijkheid naar jezelf
Mildheid en vriendelijkheid ten opzichte van onze eigen patronen zijn belangrijk om deze te verzachten en ze uiteindelijk te laten oplossen.

Aarden/helderheid
De grond onder je voeten draagt je en kan je helpen om kracht en helderheid te voelen. Door te oefenen met aarden kan je de diepgewortelde kracht in je voelen.

Overgave
Overgave vereist loslaten. Als je je overgeeft aan dat wat er in je leeft, kunnen moeilijke emoties transformeren tot essentiële zijnskwaliteiten.

Vreugde en lichtheid
Ontdek de vreugde, de expressie en het plezier dat in je leeft als je uit je cocon kruipt. Ervaar hoe mooi het is om van hieruit contact te maken met anderen.

Stilte en compassie
Vanuit een diepe verbondenheid met jezelf en de zijnskwaliteiten die in je leven, kan je de wereld vol compassie en liefde tegemoet treden.

Praktische Zaken

Leiding:

Data en tijd:

6 vrijdagen, maandelijks van april tot en met oktober 2018:
Vrijdag 13 april,
Vrijdag 25 mei,
Vrijdag 8 juni,
Vrijdag 13 juli,
Vrijdag 21 september en
Vrijdag 12 oktober 2018, steeds van 10.00 tot 18.00 uur.

Introductieworkshops:

Op vrijdagavond 19 januari 2018 is er een korte Introductieworkshop van 19.30 uur - 21.30 uur.
Locatie van deze Introductieworkshop: Yoga and More, Rozenstraat 2A in Zeist.

Op vrijdagmiddag 16 maart 2018 is er een lange Introductieworkshop van 13.30 uur - 17.00 uur.
Locatie van deze Introductieworkshop: Yoga and More, Rozenstraat 2A in Zeist.

Open Avond:

Op vrijdagavond 6 april 2018 is er een Open Avond van 19.30 uur - 21.30 uur.
Locatie van deze Open Avond: Centrum Zijnsoriëntatie in Zeist.

 

 

Locatie:

Yoga en More
Rozenstraat 2A
3702 VN Zeist

Kosten:

  • Privé: € 960,00
  • Zakelijk: € 1.280,00
  • Open Avond: Gratis
  • Introductie workshop: € 20,00
  • Introductieavond: € 15,00

De kosten van de training zijn inclusief twee individuele coachingssessies van anderhalf uur met de trainer.

Ik wil mij aanmelden

  • Ruimte voor vragen of opmerkingen