Klik hier voor een overzicht van onze Retraites & Stilte Retraites

‘Dance is the hidden language of the soul’

Hou je van stilte, van rust, maar tegelijkertijd ook van je energiek, levendig en blij voelen, kom dan deze zomer naar een adembenemend mooie plek in Zuid-Portugal. Die hebben we voor jou geregeld om voluit te gaan genieten van een retraite zijnsgeoriënteerde dans. In een ronde danszaal, met grote ramen die uitkijken op een mooie tuin, op mooie heuvels in de omgeving en op de uitgestrekte Atlantische Oceaan, zullen we dagelijks bijeenkomen voor een afwisselend programma met dans, bewustzijnsoefeningen, lichaamswerk en meditatie, allemaal op basis van Zijnsoriëntatie.

zwembad

 

 

 

 

 

 

 

In deze retraite gebruiken we naast zit meditatie vooral dans, beweging en muziek als vormen van meditatie, als manieren om helemaal bij jezelf te komen en om je essentie te gaan beleven en leven. Je gaat de natuurlijke verbinding met jouw wezen, met de schoonheid, de compleetheid en goedheid die je in essentie bent, diep ervaren, waardoor je een belangrijk innerlijk transformatieproces doormaakt en je echt een ander mens gaat voelen. Met diverse oefeningen die je krijgt aangeboden kun je ook thuis verder en we zullen uitleggen hoe.

Door de oefeningen tijdens de retraite ga je begrijpen hoe belangrijk het is echt voor jezelf te kiezen, om de relatie juist met jezelf centraal te stellen. Hoe uitdagend dat eigenlijk is, maar ook wat dat jou en vaak tot je verrassing ook een ander met wie je in contact bent, dat brengt. Je gaat zien hoe je gewend bent dat vaak niet te doen en wat dat voor effecten heeft. Compleet in verbinding blijven met jezelf terwijl je in verbinding bent met een ander, is een belangrijk thema in deze retraite. Belangrijk, omdat de diepte van het contact met een ander bepaald wordt door de diepte van het contact met jezelf.

Met dans kun je jezelf uitdagen, je kunt in een flow komen en jezelf en een ander verrassen door hoe je tevoorschijn komt. De muziek en de beweging wekken soms je passie en vitaliteit, soms je sereniteit, je innerlijk stilte- en open ruimte-zijn. Op die manier ont-dek je letterlijk en figuurlijk en in heel grote vriendelijkheid en zachtheid in deze retraite je essentie.

Je gaat ook op diverse heel speelse manieren ontdekken wat je patronen zijn. Dansen en bewegen met jezelf en anderen helpen je daarbij. Je gaat zien dat ook patronen vormen van liefde zijn voor jou, maar dat je ze los kunt laten omdat ze niet meer nodig zijn. Je leert hoe je er op een andere, meer hoogstaande en vrijere manier jezelf kunt begeleiden en er voor jezelf kunt zijn waardoor de patronen als vanzelf verzachten en wegsmelten.

De uitdaging van dans hangt samen met jouw naar buiten komen, met op een open en vrije manier zichtbaar zijn in een groep en in relatie met anderen. Daarin zullen patronen aan het licht komen en geleidelijk oplossen. Daardoor wordt het mogelijk te groeien in vrijheid van expressie en om het authentieke, vrije voertuig van zijnskwaliteiten, de Zijnsdiamant, te zijn dat je eigenlijk bent. Dat kan niet anders dan doorwerken ook in de praktijk van je dagelijks leven.

We werken in deze retraite met een unieke combinatie van dans, li­chaamswerk, interactie-oefeningen, meditatie, visualisatie en aanraking.

We gebruiken uiteenlopende muziekstijlen, variërend van verstilde klassieke muziek, wereldmuziek, tot Zuid-Amerikaanse tango en salsa, tot stevige house. Iedere deelnemer danst op zijn of haar eigen manier, op basis van zijn of haar ervaring en bewegingsvrijheid. Lichamelijke beperkingen hoeven geen probleem te zijn. Het is ook mogelijk om zittend op een stoel te bewegen op de muziek. Ervaring met het zijns­georiënteerde werk is een voordeel, maar is niet per se noodzakelijk.

simonka-de-jong

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens deze retraite zullen we een aantal dagen in stilte doorbrengen tijdens de pauzes en de maaltijden. Het is heel bijzonder om in stilte in een groep te zijn en het samenzijn te beleven gedurende allerlei gezamenlijke activiteiten in stilte. Verrassend is het hoeveel contact en verbinding er ervaren kan worden juist wanneer je niet met elkaar praat. Dat vormt voor iedereen een leerzame en fijne ervaring. Veel mensen gaan merken in zo’n stilte retraite dat contact zonder woorden tot meer verbinding leidt dan contact met woorden.

Deze retraite vormt ook een bijzonder goede voorbereiding op de Opleiding Zijnsoriëntatie, waaronder de professionele Coachopleiding Zijnsoriëntatie.

Praktische Zaken

Leiding:

Datum en Tijd:

Aanvang: zondag 14 oktober 2018, 13.00 uur met lunch, om 15.00 uur start het programma.
Einde: vrijdag 19 oktober 2018, circa 10.30 uur na het ontbijt. Op vrijdag is er echter geen programma meer waardoor je er ook voor kan kiezen op vrijdagochtend vroeg terug te vliegen.

Indien je eerder wilt aankomen, langer wil blijven en/of gebruik wilt maken van een transfer van de luchthaven naar de locatie dan kan je hierover direct contact opnemen met de eigenaar van Monte na Luz via info@montenaluz.org

Open avond:

Donderdag 13 september 2018, van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Locatie:

Cruz da Assumada / Cabanita
8100-296 Loulé
Portugal

Kosten:

  • € 765,00

De totale kosten van de retraite zijn € 765,-. Dit is inclusief alle maaltijden, verblijf en begeleiding. De kosten voor vlucht en transfer zijn hier niet bij inbegrepen). De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 100,- euro.

Ik wil mij aanmelden

  • Ruimte voor vragen of opmerkingen