Een Stilte Dag biedt je de kans om de helende werking van de stilte te ervaren. Naast langere Stilte Retraites die zo buitengewoon heilzaam blijken te zijn, willen we als Centrum Zijnsoriëntatie de mogelijkheid aanbieden om ook midden in het volle leven één dag het geschenk van stilte en ontspanning te kunnen ervaren. Klik hier voor een overzicht van onze langere Retraites & Stilte Retraites

Online Meditatiebijeenkomsten op Zondagmorgen

Als gevolg van de lockdown kunnen vooralsnog onze befaamde Stilte Zondagen in Zeist tot onze grote spijt niet doorgaan. In plaats daarvan bieden we nu gratis Online Meditatiebijeenkomsten aan.

Voor veel mensen is het juist tijdens de Coronacrisis belangrijk om er even helemaal voor zichzelf te kunnen zijn en daarbij gesteund worden door een trainer en een groep. Meditatie is immers bedoeld om thuis te komen in jezelf en je daardoor beter thuis  te voelen in je leven.

Programma voor deze meditatiebijeenkomsten bestaat uit:

Deze Online Stilte Dag op Zondag begint om 10.00 uur en duurt tot circa 13.00 uur en vindt online plaats via Zoom. Globale opzet van het programma:

  • Een korte introductie
  • Een geleide meditatie van 25 minuten met daarna een korte pauze
  • Een tweede geleide meditatie van 25 minuten met daarna een korte pauze
  • Een mooie bewegingsmeditatie van 15 minuten
  • Een stille meditatie van 25 minuten
  • Een korte afsluiting

We starten deze bijeenkomsten om 10.00 uur en eindigen om 12.30 uur.

Het bijzondere van meditatie

Het bijzondere van meditatie is dat je er voor kiest om jezelf zo volledig mogelijk gezelschap te houden. Je doet het ieder moment helemaal met jezelf, hoe het ook met je gaat, hoe je jezelf ook aantreft. Meditatie kun je zien als ieder moment weer kiezen voor jezelf, trouwen met jezelf en dat in goede maar zeker in slechte tijden. Zo kun je op zo’n dag het ook best wel even moeilijk hebben met jezelf, met gevoelens die opkomen waar je niet gemakkelijk mee kunt zijn. In dat geval kun je ook altijd even een van de begeleiders vragen om je even apart te mogen uitspreken. dat helpt.

Wil je meer weten over meditatie lees dan eventueel het artikel van Chris Kersten over “de Bijzondere Kracht van Meditatie” dat je hier kunt opvragen of luister naar zijn lezing “de Psychologie van de Meditatie”, die je hier op onze website vindt.

Inspiratiekring Centrum Zijnsoriëntatie

De Stilte Dagen op Zondag zijn een activiteit van de Inspiratiekring Centrum Zijnsoriëntatie. De Inspiratiekring is een groep vrijwilligers die allen meerdere jaren Zijnsgeoriënteerde training hebben gevolgd en die voor zichzelf en anderen laagdrempelige activiteiten wil aanbieden. Hieronder zie je hoe we bijna iedere maand één Stilte Dag op Zondag hebben gepland. Doordat de Inspiratiekring deze activiteit organiseert, is deelname aan deze Online Stilte Dag op Zondag kosteloos. In verband met de voorbereiding is het belangrijk dat je je voor deze activiteit aanmeldt. Dat geldt voor iedere zondag waarop je aanwezig wilt zijn. Je kunt dat hieronder doen. Mail ons eventueel na afloop van de dag wat je van de dag gevonden hebt en inspireer daarmee ook anderen.

Lees hier meer over onder andere Carla, Kim, Petra, Marjan, Jesse, Tobias en Niel van de Inspiratiekring.

Praktische Zaken

Leiding:

Data:

Worden binnenkort ingepland.

Van 10.00 tot 12.30 uur.

Op zondag 26 februari 2023 is er een Stiltedag op Zondag ingepland op locatie in Zeist. Meer informatie over deze Stiltedagen op Zondag lees je hier.

 

Locatie:

ONLINE via Zoom

Kosten:

    Deelname aan deze Online Meditatiebijeenkomst op Zondag is kosteloos.

    Ik wil mij aanmelden