De Loopbaan Academie is gericht op loopbaanbegeleiding en re-integratie. Jij als persoon staat centraal. Belangrijk is wie jij bent, wat je wilt, waarom je dat wilt en welke nieuwe wegen je in kan slaan om dat te bereiken. Dat doe je niet alleen, maar samen met een professionele begeleider. Zo kom je erachter welk type werk bij je past, hoe je je het beste ontplooit in je werk en hoe je daarbij het beste met jezelf en anderen kunt omgaan. Voor meer praktische informatie en voor het aanvragen van een introductiegesprek kun je hieronder verder lezen.

Bij individuele loopbaanbegeleiding wordt in overleg met jou een helemaal op jou afgestemd traject vastgesteld. Welke vragen er ook zijn rond werk, jij wordt zo snel mogelijk geholpen om jouw antwoorden te vinden op het gebied van werk.

Aanvragen Introductiegesprek

Meestal zal het eerste contact met het Centrum telefonisch zijn. In dit telefoongesprek zal één van de stafleden van het Centrum ingaan op je vraag en op grond daarvan een voorstel doen voor een afspraak. Soms stellen we voor om een levensverhaal te schrijven en dit in te sturen voor het eerste gesprek. In het telefoongesprek geven wij aan welke elementen in dit levensverhaal aan de orde kunnen komen. Je kunt hiervoor ook kijken op de checklist Levensverhaal en de checklist Evaluatie van mijn leven. Soms al aan de telefoon, maar meestal in het eerste gesprek zal de begeleider zijn of haar visie geven op de problematiek en iets vertellen over de aanpak. Gaandeweg zal die aanpak steeds worden geëvalueerd, eventueel bijgesteld en daardoor steeds effectiever worden. Om agendatechnische redenen stelt de begeleider meestal voor om een aantal afspraken vooruit te maken. Mits tijdig, een week van tevoren ten minste, aangegeven, kun je deze afspraken ook weer verplaatsen of afzeggen.

Tarieven

De tarieven voor individuele loopbaanbegeleiding zijn dezelfde als die voor algemene individuele begeleiding, dit geldt tevens voor de voorwaarden.

Bij de tarieven voor individuele sessies houden we rekening met het inkomen. Als maatstaf nemen we het bruto (gezins)inkomen per jaar. Voor particulieren die over een (gezins)inkomen beschikken:

– tot 25.000 bruto per jaar (categorie A), is het tarief 65 euro per uur
– van 25 tot 40.000 bruto per jaar (categorie B), is het tarief 77 euro per uur
– van 40 tot 60.000 bruto per jaar (categorie C), is het tarief 93 euro per uur
– van 60 tot 90.000 bruto per jaar (categorie D), is het tarief 115 euro per uur
– hoger dan 90.000 bruto per jaar (categorie E), is het tarief 125 euro per uur

Daarnaast hanteren we een bedrijfs tarief. Voor meer informatie hierover kun je per telefoon of e-mail contact met ons opnemen.