‘Wie goed voor zichzelf zorgt, is een geschenk voor de ander.’

In dit bekende motto van Centrum Zijnsoriëntatie komt tot uitdrukking hoe we aan de ene kant graag gezien en gewaardeerd willen worden door een ander. Er leeft een diepe drang in ons om door anderen, desnoods maar door één enkele ander, werkelijk als een geschenk ervaren te worden. Daar hebben we heel veel voor over. Wat is er immers mooier dan dat iemand oprechte dankbaarheid voor jou, puur voor wie jij wezenlijk bent, naar je laat merken?

Gevorderdengroep-1-Hoofdfoto2

 

 

 

 

 

 

 

 

De andere kant van die medaille is echter dat we -om dit te bereiken- geneigd kunnen zijn de ander teveel proberen dankbaar te stemmen en daardoor onszelf misschien teveel op de tweede plaats zetten en overslaan. In deze lezing zal duidelijk worden dat goed voor je zelf zorgen iets heel anders is dan egoïsme. Er bestaat ook iets als gezond egoïsme ofwel oprechte liefde voor jezelf. Dat is iets wat echt nodig en zeker niet altijd gemakkelijk, zo geneigd als we zijn om alleen de ander te dienen en hopen op die manier dan onszelf te dienen.

Goed voor je zelf leren zorgen heeft tot gevolg dat je goed in je vel zit. Dat zorgt er voor dat je behalve voor je zelf ook goed gezelschap bent voor een ander. Goed gezelschap en bovendien betrouwbaar.

Goed voor jezelf zorgen, zo zal duidelijk worden in deze lezing, leidt tot verankerd zijn in jezelf. Daardoor weet je wat je wilt, ben je betrouwbaar voor je zelf en voor een ander. Zelfvertrouwen kun je letterlijk nemen als vertrouwen op jezelf en niet zozeer op een ander. Dat ontstaat door echt belangrijk te maken wat er in jou leeft en vooral door jezelf steeds tenminste het voordeel van twijfel te geven.

Praktische Zaken

Leiding:

Locatie, datum en tijd:

Haarlem (Flow Plaza):
Vrijdag 17 januari 2020 van 19.30 tot 22.00 uur
Door Georg Hubner

Eindhoven (Yogatrainer):
Woensdag 5 februari 2020 van 19.30 tot 22.00 uur
Door Ivo van den Heuvel

Locatie:

Yogatrainer
Marconilaan 2
5621 AA Eindhoven
Flow Plaza
Zaanenstraat 18
2022 CP Haarlem

Kosten:

  • € 20,00
Ik wil mij aanmelden

  • Ruimte voor vragen of opmerkingen