Stillness is what creates love.

Movement is what creates life.

To be still and still moving,

That is everything

– Do Hyun Choe –

Waarom zijnsgeoriënteerd lichaamswerk?

In het dagelijks leven zijn we niet zo gewend om aanwezig te zijn in het hier en nu en bewust stil te staan bij de dingen die we doen. We zijn als het ware verleerd om op een directe manier het leven zoals het op ons afkomt te ervaren en te genieten. Om het leven te kunnen genieten is de verbinding met je lichaam en met de lichamelijke ervaring van doorslaggevend belang.

Voor veel mensen geldt dat ze de vanzelfsprekende connectie met het lichaam zijn verloren. Dit werkt ”vervreemdend” en vormt een voedingsbodem niet alleen voor lichamelijke klachten maar ook voor spanningen, frustratie en stemmingswisselingen. “Vreugde van Lichaamswerk” is bedoeld de verbinding met het lichaam te herstellen en biedt daarmee de mogelijkheid om allerlei spanningen te verwerken. Het is de bewuste lichamelijke ervaring van wat ons overkomt, dat ons helpt om vrij te blijven.

beautiful girl smile with scarf outdoor in sunny summer spring

Lichaamswerk helpt om heel dicht bij jezelf te kunnen blijven

In ‘Vreugde van lichaamswerk’  leer je met eenvoudige bewegingsoefeningen hoe je beter kunt afstemmen op je innerlijke kompas. Je ervaart bijvoorbeeld wat het betekent om dicht bij jezelf te blijven, werkelijk contact te maken met je lichaam en met datgene wat zich daarbij kenbaar maakt.

Door meditatie leer je om echt aanwezig te zijn, niet alleen als het aangenaam en prettig is, maar ook als het pijnlijk of lastig voor je is. Zo ben je steeds beter in staat om op je gemak te zijn met alles wat in jou leeft. De rust die hierdoor ontstaat, laat zich het beste omschrijven als “ vitaliserend en ontspannend”. Wat zich in de loop der tijd heeft vastgezet in je lichaam, krijgt de kans om weer te stromen. Dit wordt door veel mensen ervaren als weldadig en vreugdevol.

Naast lichaamswerk en meditatie, zal er op deze avonden gewerkt worden met bewustzijnsoefeningen, dans en visualisatie. De oefeningen zijn in het algemeen gemakkelijk thuis te herhalen.

Praktische Zaken

Leiding:

Data cursus
8 maandagavonden:
29 januari, 5, 12, 19, 26 februari, 5, 12 en 19 maart 2018 van 19.30 tot 21.30 uur.

Introductieles:
Maandagavond 15 januari 2018 van 19.30 tot 21.30 uur.

Locatie:

Centrum Zijnsoriëntatie
Utrechtseweg 133
3702 AC Zeist
Nederland

Kosten:

  • € 240,00
  • Introductieles: € 15,00
Ik wil mij aanmelden

  • Ruimte voor vragen en opmerkingen.

Voorbereiding

Wie zich wil voorbereiden op deze workshop kan het boek ‘Geïnspireerd Leven en Werken’, geschreven door Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk of  ‘Het nu van moment tot moment’ van A.H. Almaas lezen.

Wil je meer weten over wat de cursus “De vreugde van lichaamswerk” kan doen in jouw leven? Lees dan het verhaal van Mirjam, zij kan de wereld beter aan doordat zij leert hoe ze met haar negatieve gevoelens om kan gaan. Uiteraard is om redenen van privacy de naam Mirjam gefingeerd en zijn enkele gegevens aangepast om haar te kunnen garanderen dat zij niet herkend wordt.

Ervaringen eerdere deelnemers

“Wat een verrassing om na deze lessen lichaamswerk een naslagwerk te hebben ! Deze lessen hebben mij heel veel gebracht namelijk “rust ” en “eenheid” Het herkennen dat ik het denken niet ben en vooral het voelen van lichaam, horen en proeven van het Hier en Nu ! Waardoor mijn gevoelens er mogen zijn en vooral het zorgen daarvoor !”

Jacqueline

“Ik heb “de Vreugde van Lichaamswerk” geweldig gevonden, vooral omdat ik kon voelen hoe de verschillende emoties zich in mijn lichaam vastzetten, of vastgezet hebben. Door de oefeningen werd ik mij daarvan bewust. Door dit bewust te worden kon het veranderen. Het is iets dat voorbij gaat aan mijn denken. Door de cursus “de Vreugde van lichaamswerk” ben ik weer een stapje dichter naar mij zelf toe gekomen en ik hoop in het nieuwe cursusjaar
weer een serie lessen bij te volgen.”

Corinne