Inspirerende themadagen voor mannen waarin we op een zijnsgeoriënteerde manier stilstaan bij voor mannen wezenlijke zaken.

Ons uitgangspunt bij deze dagen is dat in elke man een directe en schone kracht beschikbaar is. Een kracht die zich kan uitdrukken in doorsnijdende wijsheid, in daadkracht en initiatief en dat op een manier die afgestemdheid en subtiliteit volstrekt niet uitsluit. De verbinding met die kracht verdiepen is het doel van deze dagen.

Deze mannendagen helpen je door onderzoek en door het doen van voor dit doel ontwikkelde oefeningen, je dieper te verbinden met duidelijkheid, met toewijding en kracht. Je gaat ervaren hoe je die krachtige energie misschien onbewust onderdrukt.  Daardoor vind je de weg naar het laten stromen van deze mannelijke en seksuele energie. Er komt vertrouwen en moed om deze weg aan te gaan en actief te vervolgen. Zingeving, autonomie en leiderschap. Krachtige woorden, maar deze kracht wordt pas effectief door sensitiviteit, integriteit en verfijning.

Hoe?

We werken lichaamsgericht en ervaringsgericht vanuit de visie van de Zijnsoriëntatie. We werken met dynamiek én verstilling, met bewustwording door het doen van allerlei meditatieve oefeningen. We nodigen kracht, vitaliteit en levenslust uit door het doen van lichaamswerk, dans en gebruik van de stem. Door de open vorm van sommige oefeningen stimuleren we creativiteit, en inspiratie. Je zult ook andere zijnskwaliteiten gaan ervaren die je proces ondersteunen. De kracht van een groep met een gezamenlijke intentie en gedeelde ervaring draagt het proces voor elk afzonderlijk en brengt bewustzijn en doelgerichtheid in een veilige en soms intieme sfeer.

Dag 1: Man en kostwinner zijn 

Welke rol speelt geld in jouw leven? Welke uitdagingen brengt het thema geld voor jou met zich mee? Hoe verantwoordelijk voel je voor inkomen en wat doet dat met je? Wat betekent financiële afhankelijkheid van een werkgever of van een opdrachtgever voor jou? Hoe ga je gelijkwaardig met elkaar om in een partnerrelatie als er verschillen zijn in wat ieder financieel inbrengt? Hoe kun je als het gaat om werk (ook) je hart volgen? Welke risico’s mag je daar van jezelf nemen en hoe beoordeel je die? Hoe kun je juist door goed voor jezelf te zorgen een geschenk voor de ander zijn?

Dag 2: Man zijn en vaderschap 

Wat is het effect van jou als vader op het gedrag van je kinderen? Welke rol neem je in in het gezin en hoe heeft jouw innerlijke houding impliciet effect op je kinderen en hun moeder. Kun je jezelf gunnen dat de opvoeding niet helemaal perfect verloopt? Oftewel, blijft er ruimte om fouten te maken en te leren? Wat is het dat je je kinderen graag meegeeft in hun leven? Hoe houd je de controle en tegelijkertijd voldoende losheid en afstand tot de kinderen? In hoeverre kun je ‘het leven’ laten bepalen hoe je kinderen zich ontwikkelen? Hoe ga je om met de verschillen met je partner in opvoedkundige opvattingen?

Dag 3: Man zijn en liefdesrelaties (Zondag 24 juni)

Hoe kom je jezelf en je partner tegen in relatie tot elkaar? Hoe kun je vrij-uit jezelf zijn als man in de relatie? Mag je dat ook van jezelf? Hoe gaan jullie om met je seksuele wensen en verlangens? Kun je die bespreken? Hoe ga je om met verschil van mening hierover en over andere voor jou relevante onderwerpen? Hoe geef je jezelf, zowel als de ander op een bevredigende en respectvolle manier de benodigde ruimte?

Op deze dag word je je meer bewust van wat er rond deze vragen leeft in jezelf en bij andere ‘medemannen’ en ga je ervaren op welke manieren je met dit soort vragen kunt omgaan. Het helpt je positie in te nemen, je rol te bepalen, naast je partner. Jouw helderheid zorgt voor helderheid in de relatie.

 

Praktische Zaken

Leiding:

Data en tijden:

Zondag 24 juni 2018
Van 10.00 - 17.30 uur in Zeist.

 

Mannenretraite in juli:

Deze dagen zijn een mooie voorbereiding op de mannenretraite in juli. Kijk hier voor meer informatie over de Retraite

Locatie:

Centrum Zijnsoriëntatie
Utrechtseweg 133
3702 AC Zeist
Nederland

Kosten:

  • € 135,00

De kosten voor deelname aan een losse dag zijn € 135,-

Ik wil mij aanmelden