De Kunst van Liefdevol Zijn

De kunst van Liefdevol Zijn

Centraal staat in deze workshop de kunst van liefdevol zijn naar jezelf. Wat daardoor mogelijk wordt, is dat je jezelf, je kern, gaat ervaren en herkennen als pure liefde. Door liefde te Zijn, vraagt liefde geven niet meer om hard te werken en daardoor jezelf te forceren. Het is mogelijk om op een ontspannen manier een bijzonder positieve factor te zijn voor jezelf en tegelijkertijd voor anderen.

Constructieve zelfbegeleiding
Goede zelfbegeleiding is het vermogen goed met jezelf om te gaan. Een beetje cynisch gesteld: misschien is er goede zelfzorg nodig omdat je het kunt vergeten die zorg van anderen te krijgen. Zorg zoals je die diep van binnen eigenlijk wilt, heb je nooit gehad en zul je ook nooit van een ander krijgen.

Dat is pijnlijk, maar troostend is dat we uiteindelijk voor die zorg niet afhankelijk van anderen hoeven zijn. Het eerste wat nodig is voor ons geluk, is bereidheid om de verantwoordelijkheid voor goede zelfzorg zelf te nemen en deze niet meer bewust of onbewust aan anderen te delegeren. Iets in ons wacht er op dat we echt kiezen voor onszelf en echt luisteren en begrip hebben voor wat we in de eerste plaats van onszelf nodig hebben.

Meditatie
Alles wat we tijdens de workshop doen, heeft een meditatieve basis. Meditatie speelt een belangrijke rol in de Zijnsoriëntatie. Op de goede manier ingezet is het een bijzonder krachtig hulpmiddel. Behalve met individuele meditatie zullen we ook regelmatig werken met interactieve meditatie en meditatieve dialoog.

De kosten voor deze workshop zijn € 20,-. Geef je via onderstaand formulier op. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding en een eenvoudige instructie hoe je aan deze online bijeenkomsten deel kunt nemen. Laat ons (liefst per mail naar centrum@zijn.nu) weten wanneer je op een of andere manier behoefte hebt aan support.

Praktische Zaken

Leiding:

Data en tijd:

Vrijdag 29 mei 2020
Van 13.30 tot 17.00 uur

Locatie:

ONLINE via Zoom

Kosten:

  • Privé: € 20,00
  • Zakelijk: € 20,00
Ik wil mij aanmelden