Het wat, hoe en waarom van vriendelijkheid voor jezelf

Als het gaat om moeilijke gevoelens, zijn we ons meestal niet bewust hoe we geneigd zijn deze weg te duwen. Dat is onze aangeboren reflex. Moeilijke gevoelens horen echter bij het menselijk leven, zijn onderdeel van jou en hebben – zo zal blijken – een diepere betekenis en waarde dan we in eerste instantie beseffen. Achter iedere moeilijke emotie ligt een schat verborgen die we als een gouddelver kunnen leren ontginnen uit de emotie. Zo verbergt boosheid vaak kracht en angst bijvoorbeeld helderheid en tederheid.  Dat goud is alleen op te delven door het moeilijke gevoel toe te laten en door het te doorvoelen. Dat vraagt dus heel veel vriendelijkheid en respect voor alles wat er in je leeft, zelfs voor de weerstand tegen moeilijke gevoelens en de wegwerktendens.

Vriendelijkheid en zelfrespect is een voorwaarde dat de delen in jezelf die er tot nu toe  vanwege hun pijnlijkheid niet mochten zijn, tevoorschijn en daardoor tot bloei kunnen komen. Hierdoor stopt de innerlijke strijd, ontstaat er meer begrip, compassie, authenticiteit en verbinding met jezelf.

Als je in staat bent je eigen moeilijkheden echt aan te gaan, te doorvoelen waar die op een dieper niveau over gaan, zal je ook meer begrip en compassie hebben voor de moeilijkheden van anderen. Hierdoor ben je niet alleen meer van betekenis voor jezelf, maar ook voor de wereld.

In deze workshop krijg je onder meer een uiterst effectieve oefening mee om jezelf je ontmoeten op de plek waar je bent.

De kosten voor deze workshop zijn € 20,-. Geef je via onderstaand formulier op. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding en een eenvoudige instructie hoe je aan deze online bijeenkomsten deel kunt nemen. Laat ons (liefst per mail naar centrum@zijn.nu) weten wanneer je op een of andere manier behoefte hebt aan support.

Praktische Zaken

Leiding:

Data en tijd:

Zaterdag 20 juni 2020
Van 13.30 tot 17.00 uur

Locatie:

ONLINE via Zoom

Kosten:

  • Privé: € 20,00
  • Zakelijk: € 20,00
Ik wil mij aanmelden