Naast deze zomerretraite hebben we meer inspirerende Retraites in ons programma. Klik hier voor een overzicht van onze Retraites & Stilte Retraites

Een Stilte Retraite is balsem voor je ziel

Eigenlijk weten we allemaal hoe helend stilte en rust kan zijn. Deze stilte retraite is helemaal bedoeld om je het geschenk van stilte, rust een eenvoud te laten ervaren. Een mogelijkheid om helemaal bij jezelf te komen, om afscheid te nemen van de complexiteit en om je toevlucht te nemen tot de eenvoud. We kiezen voor rust en toewijding als krachtige balsem voor de ziel in deze stilte retraite.

Naast allerlei andere retraites met veel stilte bieden we 3 keer per jaar een complete Stilte Retraite aan. We hebben de afgelopen jaren unaniem enthousiaste reacties gekregen. Ervaring met meditatie is niet noodzakelijk. Mindfulness is iedereen gegeven en iedereen goed te doen.

Stilte in een groep is helend voor je hart

Het is heel bijzonder om in stilte in een groep te zijn en het samenzijn te beleven gedurende allerlei gezamenlijke activiteiten in stilte. Verrassend is het hoeveel contact en verbinding er ervaren kan worden juist wanneer je niet met elkaar praat. Dat vormt voor iedereen een leerzame ervaring. Veel mensen gaan merken in zo’n stilte retraite dat contact zonder woorden tot meer verbinding leidt dan contact met woorden.

Ook voor stellen of goede vrienden heeft een stilte retraite een buitengewoon en verrassend effect. Een stilte retraite heeft een zuiverende, verlichtende en bevrijdende werking. Het helpt om eventueel aan elkaar opgelopen pijn weg te doen smelten en op een frisse manier de liefde te laten opbloeien.

lotus viering van het zijn

Bedding door structuur

Tijdens deze week is er een vast en vriendelijk schema. Dat schema vormt de bedding voor de activiteiten en helpt je de smaak van eenvoud te proeven. Zitmeditatie zal afgewisseld worden met loopmeditatie. We maken gebruik van muziekmeditatie en van bewustzijnsoefeningen. Er zal gelegenheid zijn voor korte individuele sessies, waarin dat wat geraakt wordt, bespreekbaar is met de leiding.

Gedurende de dag is er regelmatig de nodige persoonlijke tijd. De landelijke omgeving is erg geschikt voor wandelingen en biedt je de mogelijkheid om de heilzame werking van de natuur te ervaren. Het programma is zowel geschikt voor mensen met veel, als voor mensen met weinig ervaring met meditatie of met stilte retraites. Waar nodig wordt aan het begin of tijdens de retraite gedurende de sessies meditatie-instructie gegeven.

Ruimte voor bezinning

Met deze stilte week bied je jezelf ook ruimte voor bezinning. Wanneer je tot rust komt ontstaat als vanzelf ruimte voor creativiteit en nieuwe perspectieven op je leven. Dat is sowieso voor iedereen van belang, maar is zeker behulpzaam als er belangrijke kwesties op je pad zijn, zijn geweest of gaan komen.

Door een stilte retraite ga je weer beseffen wat werkelijk betekenis voor je heeft en waar het je écht om gaat. Door het stof van de dagelijkse drukte en opwinding te laten neerdalen, komt dat wat essentieel is, vanzelf meer in beeld en kan weer gaan schitteren.

Inspirerende locatie voor een Stilte Retraite

In Lochem ligt, ten noorden van het Twentekanaal en bijna op de grens van Gelderland en Overijssel, deze traditionele Achterhoekse boerderij uit 1930. Er zijn vijf éénpersoonskamers en tien tweepersoonskamers. Alle kamers zijn voorzien van éénpersoonsbedden, eigen badkamer met douche & toilet.

Waan je even helemaal los van thuis en ervaar de natuur ten volle op het 3 hectare buitenterrein. Zonder je af op intieme plekjes voor totale rust zoals de steencirkel, het labyrint, de boomgaard of een van de velden.

Praktische Zaken

Leiding:

Data en tijden:

Aankomst maandag 25 juli 17.00 uur. Vertrek vrijdag 29 juli 2022 circa 17.00 uur.

Stilte Zondagen:

Een manier om te ervaren hoe het is om in de stilte  zijn, is deel te nemen aan een Stilte Zondag. Belangrijk is wel dat de ervaring van één dag stilte voor de meeste mensen veel minder diep gaat dan deelnemen aan een meerdaagse stilteactiviteit zoals deze Stilte Retraite. Hier vind je meer informatie over de Stilte Zondagen, die bijna iedere maand gegeven worden in Zeist.

Locatie:

Centrum Athanor
Hooislagen 9
7241 NJ Lochem

Kosten:

  • € 765,00

De totale kosten zijn € 765,-. Dit is inclusief alle maaltijden, verblijf en begeleiding. De toeslag voor een eenpersoonskamer in € 120,-.

Ik wil mij aanmelden

Klik hier voor meer inspiratiebronnen op het gebied van de Stilte