Klik hier voor een overzicht van onze Retraites & Stilte Retraites

Deze winterretraite is speciaal bedoeld voor jou als Vrouw. We bieden een meerdaags programma dat je organisch langs allerlei voor vrouwen herkenbare thema’s leidt. Het doel is steeds dieper in contact te komen met je authentieke en sacrale bron van weten, van kunnen en van zijn. Deze retraite is een Ode aan alle facetten van jou als Vrouw. Via prachtige en krachtige oefeningen leer je wezenlijke aspecten van jezelf kennen en zijn. Ode aan de Vrouw is een reis waarin je je opnieuw verbindt met je innerlijke rijkdom.

Doel

Ons uitgangspunt is dat in iedere vrouw een diep Weten ligt opgeslagen. Er is een bron van wijsheid en inspiratie voor ons beschikbaar, waar je misschien de verbinding mee bent verloren of waar je niet echt op durft te vertrouwen. Onze wens is dat je aan het eind van de week weer meer samenvalt met je eigen wijsheidsbron, en dat je ook meer verbonden zult zijn met je plezier en levenslust. We wensen dat je jouw vrouwelijke kracht toe-eigent. En dat je – vanuit deze natuurlijke kracht – jezelf meer vanzelfsprekend en moeiteloos in je eigen omgeving neer kunt zetten. We gunnen je dat je vol vertrouwen in jezelf als sensueel en seksueel wezen, vrij en vervuld naar huis afreist.

ode aan de vrouw

Hoe?

In Ode aan de Vrouw werken we veel met het lichaam, met muziek en met beweging. Naar binnen: gericht op het brengen van de aandacht naar het leven binnenin je, onder andere door stilte, meditatie, ademoefeningen, visualisaties, systemisch werk. En naar buiten: we werken met het tot expressie brengen van je vrouwelijke levensessentie met energetisch lichaamswerk, dans, zang, stem, creativiteit en oefeningen samen. Het uitgebalanceerde programma van deze retraite, onder leiding van Helma en Ronny, biedt je zowel uitdaging als bedding en daardoor de mogelijkheid om je diep te kunnen openen.

Waar?

We verblijven deze week op een prachtige boerderij in Friesland. De boerderij is een liefdevolle plek met veel ruimte om jezelf op te laden en te voeden met heerlijke vegetarische maaltijden. Naast  twee mooie werkruimtes voor groepen is er een eetruimte,een  gezellige lounge met open haard en zijn er ruim voldoende tweepersoonskamers (tegen meerprijs als eenpersoonskamer te boeken) met eigen badkamer. Er is een grote tuin met een hot tube. Het is heerlijk wandelen in de omgeving.

Kortom

Een bijzondere en vervullende retraite om te relaxen en energie op te doen voor het nieuwe jaar in verbondenheid met andere vrouwen.

Programma en ritme van de dag

Naast stilte en meditatie en allerlei zijnsgeoriënteerde oefeningen doen we oefeningen uit de tantra traditie. In de ochtend beginnen met een zachte tantrische bewegingsmeditatie waarin je thuiskomt en je zintuigen zich openen in al hun sensualiteit. Het ontbijt zullen we steeds in stilte genieten. Vanaf 10 uur is er een programma tot de lunch. Elke dag dalen we verder af in onze vrouwelijke energie en leren we die steeds verfijnder kennen en inzetten. In de middag is er voldoende tijd om een wandeling te maken of om stil te genieten in de tuinen, onder het afdak of binnen in de lounge. We nemen materialen mee om op een creatieve manier te kunnen laten bezinken wat er is aangeraakt in het ochtendprogramma. Ook kun je je inschrijven voor een korte persoonlijke sessie, zodat je optimaal support krijgt bij wat er in je persoonlijk proces geboren of juist losgelaten mag worden. In de namiddag is er een Vrouwencirkel om te delen waar je bent en waar we elkaar inspireren. Je krijgt een verdiepende levensles in de vorm van een verhaal of oefening afgerond met een meditatie. De avond  heeft een meer ritueel karakter,: een keer buiten bij het vuur, een keer binnen dansend of zingend en stampend op muziek. We ervaren ook het plezier van volle energie waardoor ruimte ontstaat voor de gepassioneerde en wildere kanten van onszelf. De ervaring leert dat het gedurende de week ook fijn is om af een toe een middag of avonddeel in stilte, al dan niet alleen met jezelf door te brengen.

Praktische Zaken

Leiding:

Datum en Tijd:

Aanvang: maandag 1 januari 2018, 16.00 uur
Afloop: zaterdag 6 januari 2018, 14.00 uur

Open avond:

Dinsdag 14 november 2017 van 19.30 tot 21.30 uur.

Introductieworkshop:

Donderdag 21 september 2017 van 19.30 tot 21.30 uur.

Locatie:

Sparjeburd 2
8409 CK Hemrik Friesland
Nabij Beetsterzwaag

Kosten:

  • Privé: € 765,00
  • Introductie workshop: € 20,00

De toeslag voor een éénpersoonskamer is € 100,-

Ik wil mij aanmelden

  • Ruimte voor vragen of opmerkingen