Voor de meeste mensen staat kracht gelijk aan sterk en onkwetsbaar zijn. Je wilt je krachtig voelen, je krachtig voordoen en dus “verman” je jezelf. Onder het motto “niet zeuren, flink zijn”, richt je je lichaam op om deze indruk te wekken. Vaak is dit een gewoontepatroon, waarvan je je niet bewust bent. Het gevolg is starheid en inflexibiliteit. Toch ben je vaak zo aan dit gevoel van spanning gewend, dat je jezelf zonder deze pantsering als te kwetsbaar ervaart.

Voor veel mensen is het moeilijk om zich tegelijkertijd krachtig en kwetsbaar te voelen. Ware, innerlijke kracht heeft niets te maken met flink en gepantserd zijn, noch met macht en intimidatie en evenmin met onkwetsbaar zijn. Innerlijke kracht komt voort uit je eigen levendigheid, is de expressie van je vitaliteit, jouw pit, jouw gevoeligheid, het temperament waarmee je bent gezegend. Het is als het sap en bloed van je eigen natuur. Het stroomt door je heen, soms wild, soms kalm.

Het voedt je, wekt je levenslust en verbreedt je horizon. Je hebt het gevoel dat je alles wilt en kunt, maar je hebt niet het gevoel dat je van alles moet.

Innerlijke kracht heeft behalve met authenticiteit ook veel te maken met moed. De moed om je open te stellen voor het leven met al zijn mogelijkheden. Bereid zijn daarin risico’s te nemen, keuzes te maken en jezelf te laten zien door je in te zetten voor wat jij wilt.

Wanneer deze innerlijke kracht door je heen stroomt is die expansief en volop aanwezig, maar ze is ook uiterst precies en afgestemd op dat wat nodig is. De onmiddellijkheid waarmee je ieder moment tegemoet treedt zoals het komt, is niet langer belast door verwachtingen, hoop of vooroordelen. Dit geeft je directheid, frisheid en nabijheid in je omgang met anderen. Hoe meer je handelt vanuit innerlijke kracht, hoe meer je in staat bent om leiding te geven aan je eigen leven. Of dit nu op het gebied van relaties is, op het gebied van studie en/of werk of dat het de opvoeding van je kinderen betreft.

In deze zesdaagse training werken we met lichaamswerk, meditatie, visualisatie en bewustzijnsoefeningen. We maken inzichtelijk wat je in je dagelijks leven lijkt te belemmeren. We besteden aandacht aan overtuigingen die er zijn op het gebied van kracht en zachtheid. We onderzoeken hoe het zit met kracht en kwetsbaarheid en ervaren aan den lijve dat kracht en openheid elkaar alles behalve uitsluiten. Vaak is het spannend om de intensiteit die je ervaart helemaal toe te laten. Maar als je oefent in het toelaten van je hartstocht, je frustratie, je kwetsbaarheid en de wens jezelf trouw te zijn, blijk je hier in toenemende mate aan te kunnen wennen en ga je steeds meer genieten van de rust en de volheid die het leven je brengt.

Wie zich wil voorbereiden op deze training kan het boek “Geïnspireerd Leven en Werken”, geschreven door Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk, lezen. Aan te raden is ook “Shambhala, het Pad van de Krijger” van Chögyam Trungpa.

Wil je meer weten over hoe de training “Innerlijke Kracht” je kan helpen in je leven? Lees dan het verhaal van Iris, zij is in staat haar angsten te overwinnen en blijft daarmee trouw aan haar eigen waarheid. Uiteraard is om redenen van privacy de naam Iris gefingeerd en zijn enkele gegevens aangepast om haar te kunnen garanderen dat zij niet herkend wordt. Lees hier haar verhaal.

Praktische Zaken

Leiding:

Trainingsdata:

Zondag 31 oktober,
Zondag 12 december 2021,
Zondag 30 januari,
Zaterdag 26 februari en
Zaterdag 19 maart
Zaterdag 23 april 2022
Alle dagen van 10.00 tot 18.00 uur

Introductieworkshop:

Zaterdag 11 en zaterdag 25 september 2021 van 13.30 uur tot 17.00 uur
Aanmelden kan hieronder

Overzicht Opleidingen Zijnsoriëntatie:

Klik hier om een beeld te krijgen van de samenhang tussen alle onderdelen van de afdeling Opleiding Zijnsoriëntatie.

Locatie:

Centrum Zijnsoriëntatie
Utrechtseweg 133
3702 AC Zeist
Nederland

Kosten:

  • Privé: € 960,00
  • Zakelijk: € 1.280,00
  • Open Avond: Gratis
  • Introductie workshop: € 20,00

De kosten van de training zijn inclusief twee individuele coachingssessies van anderhalf uur met de trainer.

Ik wil mij aanmelden

  • Ruimte voor vragen of opmerkingen