Dit boek vormt de neerslag van een jaar toewijding van een groep studenten van het Basisjaar van de Opleiding Zijnsoriëntatie. 20 Trainingsdagen, 20 bijeenkomsten met een oefengroep, 20 gesprekken met een mentor, 20 gesprekken met een pupil, vier evaluatiegesprekken met de nodige voorbereiding en vooral niet te vergeten 20 audioverslagen van trainingsdagen, die door de deelnemers werden uitgewerkt tot dit boek. Buitengewoon veel inzet voor de goede zaak.

Dat allemaal om inzicht te krijgen in de Kunst van Vriendelijkheid, want zo kunnen we een van de belangrijke rode draden door deze opleiding wel noemen. Vaardig worden in allerlei manieren van zelfbegeleiding, die de praktische toepassing vormen van deze kunst van vriendelijkheid. Vaardig worden in relateren en communiceren en het oplossen van knelpunten daarin vormt een andere rode draad in de opleiding. Verder gaat het om zicht krijgen op de wetten van het Leven en het vermogen om ook door een Zijnsbril naar het leven te kijken en het leven van daaruit te ervaren.

In de eerste plaats is dit boek bedoeld als naslagwerk voor de deelnemers van dit Basisjaar. Daarnaast is het ook als ‘state of the art’ interessant voor alle mensen die het Basisjaar in het verleden hebben gevolgd. Zij kunnen kennis nemen van nieuwe oefeningen en nieuw geschreven theoretische achtergronden. Daardoor zal het ook bruikbaar zijn voor de deelnemers van het vervolg van de Training Zijnsoriëntatie, voor deelnemers van de Coachopleiding Zijnsoriëntatie, voor oefengroepen van oud studenten en voor collega’s.

Voor mensen die de Opleiding Zijnsoriëntatie overwegen kan het boek zicht geven op de opleiding en daarmee de besluitvorming daarover vergemakkelijken.

De Pdf-versie van het boek is kosteloos te bestellen via onderstaand formulier.
Het boek – gedrukte versie, 279 pagina’s – is voor € 29,95 (inclusief verzendkosten) te bestellen via onderstaand formulier.