Stap 1 van 9 - Inleiding

  • Onderstaande vragen zijn in de eerste plaats bedoeld als hulpmiddel voor jezelf bij je zelfonderzoek naar de manier waarop je je leven op het gebied van werk, opleiding en andere bezigheden tot op heden hebt geleid. Neem vooral de tijd voor dit onderzoek. Neem de tijd om te mijmeren over de vragen en geef jezelf de kans om meerdere versies van het document te maken. Uitgangspunt is dat het mogelijk is een geïnspireerd leven te leiden waarbij je het gevoel hebt op jouw manier van betekenis te zijn.

    Het resultaat van dit zelfonderzoek aan de hand van deze vragen is erg nuttig als voorbereiding op een loopbaantraject onder begeleiding van één van de medewerkers van Centrum Zijnsoriëntatie. Dat kan een persoonlijk traject zijn. Het kan ook een groepstraject zijn in de vorm van een workshop, die helemaal is toegespitst op werk en loopbaan. Vaak kiezen mensen voor een combinatie van deze mogelijkheden. Alles is er daarbij op gericht om jouw plaats en positie in de wereld te vinden waar jij tot bloei kunt komen en daardoor je omgeving tot bloei kunt brengen.

    Werk in dit document. Schrijf je antwoord op de vragen dus in dit document en gebruik de vragen als kopjes voor jouw tekst. Zie de checklist als een checklist. Je hoeft dus niet per se alle vragen te beantwoorden. Zorg dat het einddocument dat je instuurt, niet langer dan 4 á 5 pagina’s wordt. Voor jezelf kun je uiteraard een veel uitgebreider document maken.

    Stuur het document naar centrum@zijn.nu en je zult korte tijd daarna benaderd worden om een afspraak te maken voor een gesprek.

    We wensen je veel plezier bij het beantwoorden van de vragen en het bezig zijn met dit zelfonderzoek. Vergeet vooral niet om behalve eerlijk, mild te zijn naar jezelf toe!