Het mooiste wat je kunt zijn, is helemaal jezelf

Uitgangspunt in de opleiding Zijnsoriëntatie is, dat we steeds meer samen kunnen vallen met wie we in essentie zijn. Met het mooiste in ons dus. Zijnsoriëntatie is bedoeld om onze wezenlijke kwaliteiten en talenten meer te kunnen gaan leven. Wat ieder mens wil, is vaker en langduriger zo kunnen zijn zoals je jezelf van je betere momenten kent. Daar word je zelf blij van, maar ook de mensen in je omgeving. Dat gun je andere mensen natuurlijk ook.

Wat daarvoor vooral nodig is, is dat je er voor jezelf kunt zijn wanneer je je juist niet zo goed voelt. Wat nodig is dat je jezelf leert helpen wanneer je je bijvoorbeeld onzeker voelt, boos, verdrietig of kwetsbaar. Gelukkig is het werkelijk mogelijk te leren om er dan echt voor jezelf te zijn en jezelf te bevrijden van de dan gevoelde last of belemmering. Veel mensen voelen regelmatig die belemmering: de belemmering om vrijuit zichzelf te kunnen zijn. Als dat voor jou geldt, overweeg dan de Opleiding Zijnsoriëntatie.

Overweeg dan om een gratis life, telefonisch of Skypegesprek daarover aan te vragen. In zo’n gesprek zal je helder worden wat Zijnsoriëntatie voor jou kan betekenen. Op grond daarvan kun je een reële afweging maken tussen wat de opleiding van je vraagt en wat deze je biedt.

Vraag hieronder het artikel van Chris Kersten over Constructieve Zelfbegeleiding aan, wat dus gaat over hoe je er voor jezelf kunt zijn in goede en in minder goede tijden. Eén van de vele waardevolle manieren van Constructieve Zelfbegeleiding is schrijven. In dit artikel gaat Chris uitgebreid in op het nut van schrijven over jezelf en ook op de manier waarop je dat kunt doen zodanig dat je er heel veel baat bij hebt. Het artikel is eigenlijk geschreven voor deelnemers aan een Basisjaar Zijnsoriëntatie, maar ook voor anderen zal het zeker interessant zijn.