In deze lezing gaat Chris Kersten in op het onderwerp “de Zin van je Leven”. Aan de orde komt de vraag: “Wanneer en waardoor ga je als mens nadenken over de zin van je leven?”. Dat doe je niet zomaar. Die vraag zul je jezelf bijvoorbeeld niet gauw stellen op momenten of in periodes van je leven dat je helemaal gelukkig bent.

Vragen als “Waarom ben ik hier eigenlijk?” of “Wat is mijn bestemming?” doen op een heel fundamenteel niveau een beroep op jezelf en op de manier waarop je je leven inricht en inhoud geeft. Deze vragen verwijzen naar de mogelijkheid dat er een innerlijke wijsheid beschikbaar is/kan zijn, waar je op af kunt stemmen en waar je vanuit kunt leven. Op dezelfde manier kun je natuurlijk ook je innerlijke waarheid en wijsheid negeren en verdoezelen en daardoor minder of helemaal niet gelukkig zijn.

In de lezing gaat Chris Kersten in op de uitdaging die het vormt om te leven vanuit je innerlijke waarheid. Dat vraagt vooral om helemaal alleen te kunnen staan. Het gaat hier om een heel persoonlijke zaak tussen jou en jezelf en het vraagt veel moed om die open confrontatie met jezelf aan te gaan. Wie dat leert, durft te willen leren, zal ontdekken dat hij of zij er op die manier helemaal voor zichzelf kan zijn, iets wat buitengewoon bevredigend is.

Ieder mens wil een vervullend leven en wil bijvoorbeeld aan het eind van zijn of haar leven het gevoel hebben van betekenis te zijn geweest. Ieder mens is ook bedoeld om op zijn of haar unieke manier van betekenis te zijn. Hoe kom je achter dat waarvoor jij bedoeld bent? Hoe kun je er écht zijn voor jezelf en van daaruit echt iets betekenen voor de ander? Belangwekkende vragen waar eigenlijk ieder mens voor zichzelf een antwoord op moet zien te vinden.

Zeist, 23 januari 2015

Beluister in WMA  (download het bestand door met je rechtermuisknop op de link te klikken en vervolgens ‘Link opslaan als…’ te kiezen)

Lier, België – deel 1

Lier, België – deel 2