Naast deze Jongeren Winter Retraite Zijnsoriëntatie hebben we meer inspirerende Retraites in ons programma. Klik hier voor een overzicht van onze Retraites & Stilte Retraites

Als jongere in deze tijd komt er steeds meer op je bordje terecht en dat is niet altijd gemakkelijk. Er is druk vanuit de maatschappij om de juiste studie te kiezen, die studie goed te volbrengen en daarna carrière te maken. Op jonge leeftijd rust er al veel verantwoordelijkheid op je schouders, waardoor stress kan ontstaan. Zijnsoriëntatie leert je hoe je hier goed mee om kunt gaan. Hoe kun je de balans vinden tussen in- en ontspanning? Hoe kun jij keuzes maken waar je werkelijk blij van wordt?

Zonder dat we er ons van bewust zijn, hebben we als kind van onze ouders een bepaalde houding ten opzichte van het leven en anderen meegekregen. Zo mochten we bijvoorbeeld nooit boos zijn, moesten we braaf spelen en altijd beleefd zijn. Als jongere is het tijd dat je steeds meer op je eigen benen gaat staan en gaat ontdekken wat voor jou eigenlijk klopt. Zijnsoriëntatie helpt je meer autonoom te worden en steun in jezelf te vinden. Door het werken in een groep gelijkgestemden ontstaat ook een gevoel van support vanuit je omgeving.

Deze Jongeren Winter Retraite Zijnsoriëntatie is bedoeld als een combinatie van training en zelfbezinning in een mooie, rustgevende omgeving. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie met al zijn mooie meditatievormen, interactieve oefeningen, visualisaties enz. al kennen vormt deze retraite een hele mooie mogelijkheid voor verdieping. Voor de mensen die Zijnsoriëntatie nog niet kennen, biedt deze retraite een hele mooie manier om het Zijnsgeoriënteerde werk met zijn diepgaande, achterliggende visie in een korte periode behoorlijk goed te leren kennen en vooral te ervaren.

In een verstilde en inspirerende omgeving, zul je merken dat je tijdens het wandelen in de bossen, als vanzelf tot rust en tot bezinning komt. Na deze retraite is het weer fijn om met nieuwe energie, nieuwe inzichten en nieuw gereedschap het nieuwe jaar in te gaan!

Je krijgt in deze retraite de basis van het Zijnsgeoriënteerde werk aangereikt, wat niet alleen goed is voor de periode dat je in retraite bent. De oefeningen en meditatievormen die aangeboden worden zijn ook heel goed om thuis te doen en zullen dus ook na de retraite nog heel veel brengen. De kern van het Zijnsgeoriënteerde werk bestaat uit te leren er werkelijk voor jezelf te zijn en om daardoor eventuele innerlijke conflicten en pijnlijkheden te kunnen oplossen of verzachten. De technieken daarvoor hebben hun werkzaamheid al lange tijd in de praktijk bewezen.

In die zin biedt deze retraite behalve ontspanning ook heel veel inzicht en vooral concreet gereedschap waarvan je de rest van je leven plezier hebt. Je leert veel wat helpt voor de relatie met jezelf. Minstens evenveel leer je als het gaat om relaties met anderen. Je leert hoe je in contact met anderen bij jezelf kunt blijven, hoe je gevoelens op een rustige, afgestemde manier te delen, hoe verschillen van mening kunt verdragen en oplossen enz.

Voor extra persoonlijke ondersteuning krijg je een persoonlijke sessie van een half uur bij één van de trainers. Daarin kun je persoonlijke vragen stellen of leren hoe jij jezelf in voor jou specifieke uitdagingen kunt begeleiden.

We zullen de trainingsdagen doorbrengen op de intieme, rustgevende bovenruimte van het Centrum Zijnsoriëntatie.
Je kunt er voor kiezen om na de training te logeren in het prachtig gelegen jeugdhostel (Stayokay) in Bunnik of in de buurt te kamperen. De reservering van de overnachtingen maak je zelf (en de kosten zijn niet inbegrepen in de prijs van deze retraite).

Praktische Zaken

Leiding:

Datum en Tijd:

Aanvang: vrijdag 21 januari 2022, 19.00 uur
Einde: zondag 23 januari  2022, 16.00 uur

 

Locatie:

Centrum Zijnsoriëntatie
Utrechtseweg 133
3702 AC Zeist
Nederland

Kosten:

  • € 235,00
Ik wil mij aanmelden