In de nieuwe rubriek Meditatie Intenties vind je verzoeken van mensen om  aandacht te geven aan een geliefde van hen die het op een of andere manier moeilijk heeft of in nood is. Een oefening die je daarbij kunt gebruiken, is de pijn of het lijden van de persoon, als je aan deze denkt tijdens de meditatie,  in te ademen en deze persoon zijnskwaliteiten als liefde, kracht en vertrouwen toe te ademen. Dit vormt de basis van de Tibetaans Boeddhistische Tonglen beoefening.

Wil je op deze manier zelf aandacht vragen voor iemand die je dierbaar is, stuur ons dan een bericht daarover per mail centrum@zijn.nu of via het contactformulier.

M. is een zeer zachtaardige, lieve jonge vrouw. Zij is op dit in een extreem betreurenswaardige toestand. Zij dreigt compleet het contact met de realiteit te verliezen zo diep verdrietig en ongelukkig is ze, nadat haar man haar verlaten heeft. Zij lijdt aan zelfmoordgedachten en vindt het moeilijk steun van haar omgeving te accepteren. Hierdoor staat ze er compleet alleen voor. We hopen dat zij niet opgenomen hoeft te worden.

Ha Chris,
 
Ik wil je laten weten.
Ja, er is heel verdrietig bericht. Mijn dochter V. is ernstig ziek. 3 Weken geleden is bij haar acute lymfatische leukemie gediagnostiseerd.
Zij moest direct opgenomen worden in het AMC. Een hele ernstige complicatie bij de chemokuur  is dat ze 1 1/2 week geleden een hersentrombose heeft en kleine bloedingen. Zij ligt nu op braincare. Het is 1 week heel spannend geweest tussen hoop maar vooral vrees voor haar leven. Gelukkig ziet het er naar uit dat dat stabiel is en nu is men voortgegaan met de chemo.
Het ziet er naar uit dat ze nog weken in het ziekenhuis voor de chemo moet blijven, daarna regelmatig terugkerende chemo’s en misschien een beenmergtransplantatie van haar zus M. Het is een nachtmerrie.
Ik schrijf een opsomming van feiten / gebeurtenissen, je begrijpt dat we door een zeer zeer zware tijd heengaan.
 
Je weet hoe ze naar haar kind verlangt heeft….
Haar trots F. van 2 1/2 maand is haar geneesheer heeft ze aanvankelijk gezegd. Nu heeft ze het al ruim 1 week niet kunnen opbrengen om hem te zien. Neemt niet weg dat het haar geneesheer blijft.
 
V zegt dat ze er doorheen komt.
 
Meer woorden heb ik nu niet, zeker wilde ik je op de hoogte brengen.
En misschien in jouw gedachten en jouw Zijn in je mooie stille tijd.
 
Met een lieve groet,
A