Klik hier voor een overzicht van onze Retraites & Stilte Retraites

Moeder zijn is een van de mooiste dingen die je als vrouw kan overkomen en toch is het ook een uitdaging. Het is een uitdaging omdat je graag het mooiste van jezelf wilt geven en dat lijkt niet altijd zo maar te werken of niet op de manier die je zou willen.

Doel

In deze week staat jouw moederschap en alle uitdagingen die daarbij komen kijken centraal. Daarvoor is er eerst rust en bevrijding nodig. Hoe paradoxaal ook, eerst maar eens vergeten dat je moeder bent, partner en wat al niet meer. Dan pas kan je met een nieuwe blik kijken en dat samen met anderen die weten wat het betekent om in het moederschapsschuitje te zitten.

Het gaat er dus in de eerste plaats om de aandacht op jezelf te richten en weer te ervaren hoe het is om helemaal jezelf te zijn. We gaan ruimte bieden aan alles wat er in je leeft. Tot rust komen door (vaak interactieve) meditatie en vriendelijk, inspirerend lichaamswerk, maar ook door plezier te maken door dans en humor. Deze retraite is een geschenk aan jezelf en zul je als verdiepend, bevrijdend en verzachtend ervaren.

Hoe?

Geleidelijk gaan we de idealen onderzoeken die we ons als moeder zo gemakkelijk opleggen en die zo gemakkelijk ons functioneren krampachtig maken. We willen zo graag de liefste moeder van de wereld zijn en juist de druk die van dat ideaal kan uitgaan, belemmert ons. Hoe kunnen we als moeder, als vrouw en als mens ontspannen blijven en juist daardoor van betekenis zijn? Zo zullen we de uitdagingen van het moederschap Zijnsgeoriënteerd vertalen.

Daartoe gaan we het meestal onbewuste, innerlijke beeld van de speciaal voor jouw kinderen ideale moeder onderzoeken en dat beeld bloot leggen. Daardoor verzacht de macht ervan. De vraag komt aan de orde hoe je in dat verband omgaat met gevoelens van falen en van schuld, schaamte misschien, met de stress van al die andere verplichtingen en loyaliteiten naast die van je kinderen. En je bent er zelf ook nog.

Veel moeders kennen helaas het regelmatig terugkerende akelige gevoel van in een spagaat zitten. Belangrijk om dat te onderzoeken. Wat doet moederschap sowieso met je identiteit? Wat is het effect van moederschap op je relatie? Als moeder ben je tegelijkertijd een kind van je eigen ouders en neem je onbewust hun idealen of juist het gebrek daaraan mee in jouw moederschap. Ook dat is interessant en relevant. Hoe ben je erop gericht om een betere moeder zijn dan die je zelf hebt gehad?

Allemaal belangrijke vragen en daarmee allemaal mogelijkheden om tot meer vrijheid, tot meer simpelweg spontaan en compleet mens-zijn te komen, zo zal gedurende deze retraite blijken. Hoe kun je beter voor jezelf zorgen, meer ontspannen en juist daardoor van betekenis zijn voor anderen? Dat is de kern van de zaak.

Voor wie?

De moederretraite is een geschenk voor alle moeders, in welke fase van het moederschap je je ook bevindt op dit moment. De thema’s die hierboven worden genoemd zijn universeel voor alle moeders. Zowel moeders met jonge kinderen als moeders waarvan de kinderen het ouderlijk huis al verlaten hebben, ervaren de week als verrijkend en vervullend.

Waar?

De locatie New Eden, die we hebben gekozen, is een comfortabel, rustgevend en eco-vriendelijk centrum midden in de natuur.  Je wordt er verwend met heerlijke, gezonde, vegetarische maaltijden. Er is een prachtige lichte zaal waarin we elke dag bij elkaar komen voor de meditaties en de oefeningen en daarnaast is er een gezellige relax ruimte met een houtkachel, een mooie eetzaal en een prachtige grote tuin waar je heerlijk in een hangmat kunt liggen. Het terrein grenst aan bossen en weilanden, waar je fijn kunt wandelen. Zie het filmpje op: neweden.org. Een saunabezoek op een vrije middag behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de retraite is het mogelijk een (gratis) individuele sessie in te plannen met een van de trainers.

Kortom

Zo wordt dit een retraite van tot rust komen, ontspannen, van dieper begrip waar het in het leven eigenlijk om gaat. Je gaat naar huis de bekwaamheid om beter voor jezelf te zorgen en van daaruit voor anderen. Je bent hartelijk welkom voor dit geschenk aan jezelf.

Quotes van deelnemers moederretraite

“Een fijne, bijzondere week met prettige begeleiding, diepgang, rust, inzichten, openheid en lichtheid.”
Diana

“Voor ieder die op zoek is naar bewustwording van haar innerlijk zijn en aanwezigheid en daar rust in wil vinden.”
Ingrid

“Een hele fijne week waarin je kunt bezinnen, opladen en rust ervaart.”
Jacqueline

“Ondanks dat ik het eng en spannend vond, zo’n eerste retraite, is het me erg bevallen. Goede sfeer, goed diepgaand en veelzijdig programma. Toplocatie en enorm veelzijdige groep zorgde voor nog meer ‘zijn’. “
Marleen

“ Dank aan Femke en Simonka. Jullie hebben de groep en mij als persoon een geweldige bedding, gedragenheid, structuur en leiding te geven om de diepere lagen in mezelf te (her)vinden en te verbinden.“
Yfke

Praktische Zaken

Leiding:

Datum en Tijd:

Aanvang: 20 juli 2021, 19.30 uur
Afloop: 25 juli 2021, na de lunch

 

Locatie:

New Eden
Sparjeburd 2
8409 CK Hemrik, Friesland
Nabij Beetsterzwaag

Kosten:

  • € 865,00

Er zijn naast tweepersoonskamers ook eenpersoonskamers beschikbaar. De extra kosten hiervoor bedragen € 200,- (€ 40,- per nacht). Geef bij je aanmelding aan naar welk type kamer je voorkeur uitgaat zodat we daar rekening mee kunnen houden tijdens het toewijzen van de kamers.

In de kosten zijn inbegrepen:

  • Verblijfskosten van € 615,- p.p. inclusief alle maaltijden, met soep en brood op de dag van aankomst en lunch op de laatste dag,
  • snacks,
  • onbeperkt koffie en thee,
  • handdoeken en beddengoed
  • de mogelijkheid van een korte individuele sessie met een van de trainers.
  • Trainingskosten
  • BTW
Ik wil mij aanmelden