Genezen van emotionele wonden en oude aannames
van juni – december 2014

 

Voor iedereen die lang of kort geleden een Basisjaar Zijnsoriëntatie bij ons heeft gevolgd organiseren wij een speciaal ‘Tussenjaar’. In dit Tussenjaar Training Zijnsoriëntatie ga je herkennen hoe belangrijk het is jezelf centraal te stellen in je leven en hoe uitdagend dat eigenlijk is. Je gaat zien hoe je gewend bent dat niet te doen en wat dat voor effecten heeft. Hoe kun je compleet in verbinding blijven met jezelf, terwijl je in verbinding bent met een ander? Dat is één van de wezenlijke vragen waar het om gaat. De diepte van een contact met iemand wordt hier immers door bepaald.

Behalve dat je meer zicht krijgt op jezelf, krijg je in deze training ook handvatten hoe je de verbinding met jezelf op een natuurlijke manier versterkt, bijvoorbeeld door bepaalde vormen van persoonlijke beoefening die door deze training mogelijk wordt.

Gevorderdengroep-1-Hoofdfoto2

 

Daarvoor is het ook belangrijk dat je zicht krijgt op wie jij in essentie bent en hoe je de natuurlijke verbinding met jouw essentie in zekere mate bent kwijtgeraakt. De mate van bijvoorbeeld onzekerheid of onrust in jezelf duidt daarop. In de training worden mogelijkheden aangereikt om de verbinding met jouw essentie en jouw essentiële kwaliteiten zoals vreugde, kracht, liefde, schoonheid te herstellen of te verdiepen. Je krijgt zicht op de oude wonden en aannames over jezelf waardoor je gevangen blijft in een oud perspectief. Door een speciale techniek leer je deze wonden te helen en jezelf te bevrijden. Hierdoor verdwijnt de (onbewuste) fixatie van de pijn uit het verleden en openen zich nieuwe mogelijkheden om te doen wat je wilt. Tijdens de training krijgt je oefeningen aangeboden waar je thuis mee verder kunt.

Dit tussenjaar is ook een bijzonder goede voorbereiding op de het 2e jaar Opleiding Zijnsoriëntatie en de professionele Coachopleiding Zijnsoriëntatie. 

Praktische informatie:

De trainingsdagen zijn van 10.00 tot 17.30 uur op:

Dag 1
Zaterdag 28 juni                                

Dag 2
Zaterdag  5 juli

Dag 3
Vrijdag 5 september

Optioneel:    ‘De viering van het Zijn’Stilte Retraite van 5 dagen van 27 juli t/m 1 augustus in Rosario

Dag 4
Zondag 21 september               

Dag 5
Zaterdag 18 oktober

Dag 6
Donderdag 20 november

Dag 7
Donderdag 11 december

 

Locatie:
Centrum Zijnsoriëntatie, Utrechtseweg 133 in Zeist

Trainer:
Guri de Blok

Kosten

€ 1.100,- ( dit is inclusief 7 trainingsdagen, 2 evaluatiegesprekken en ‘De Viering van het Zijn’  Stilte Retraite in Rosario, de verblijfskosten worden apart door Rosario gefactureerd)

Voor wie niet mee kan doen aan de ‘Viering van het Zijn’ bedragen de kosten € 950,00

Thema’s

Zelfleiderschap.  Loslaten van belemmerende emoties.  Rusten in je bron. Verheldering van het willen. Verbinden met waar het werkelijk om gaat. Zelfleiderschap vanuit de rijkdom van zijn. Onderzoek naar spanningsveld tussen je dagelijkse zijn (armoede bewustzijn) en rustend in zijn (rijkdom bewustzijn).

Dag 1:
Kennismaken. Hoe maak je kennis met de anderen? Vanuit welke houding? Wat wil je bereiken, wat is het onderliggende verlangen? Van waaruit maak je kennis, wat is het kennismakende in jezelf? Kennismaken met de gestalte van Zijn. 

Dag 2:
Loslaten. Hoe ontstaan weeskinderen en wat willen ze? Wat wil de innerlijke criticus en de rebel?  Wat ligt binnen je macht en invloedsfeer. Offeren van de hechting is bevrijding. Visualisatie met de wachter.

Dag 3:
De emotionele reis. Emotie is een verdedigingsmechanisme zodra verbondenheid of uniciteit bedreigd worden. Herkennen en erkennen van de meest belemmerende emotie. ‘Vallen’ door de emotie naar Zijn. Heling van het weeskind door het herkennen van oorspronkelijk verlangen. Ontmoeting vanuit Zijn met de betrokkenen (ouders e.a.) in het drama. Herkenning van waarachtigheid en mildheid. Vergeving.

Optionele  deelname aan de 5 daagse ‘Viering van het Zijn’  in Rosario van 27 juli t/m 1 augustus 2014.

Stilteretraite-Viering-van-het-Zijn-3-Rosario-Buiten-WEB

Dag 4:
Overgave. Waarop wil je invloed en macht uitoefenen. Wat is het effect op je willen en gedrag? Kijken vanuit zijn. Oefening van de heilige blik. Visie van de gestalte op handelen. De gestalte worden. Hoe geeft de gestalte leiding?

Dag 5:
De problemen van alle dag. Wat is je houding vanuit het dagelijkse zelf (1e perspectief)? Hoe kijk je vanuit gestalte perspectief. Wat is vrij handelen. Persoonlijk willen en universeel willen?

Dag 6:
Inbrengen van je vitaliteit. Wat remt je in je kracht? Welke overtuiging? Welke emotie? Ervaren van je vrije potentiële energie. Wat zijn je basiswaarden wat heb je lief? Hoe kun jij gaan staan? Verbinden met je uniciteit. Loslaten van hechting aan verleden. Openen van je toekomst.

Dag 7:
Afscheid nemen. Herkennen van de liefde in de hechting. Herkennen van de kracht in uniciteit. De emotionele reis, loslaten en de verrijking. Vergeven en helen van de wonden. Vieren van Zijn.

Ben je geïnteresseerd? Of heb je vragen?
Stuur dan een e-mail met als onderwerp ‘Tussenjaar Training Zijnsoriëntatie’ naar centrum@zijn.nu , natuurlijk mag je ons ook altijd bellen op 030-2621487.