Centrum Zijnsoriëntatie beschikt over een enthousiast en geïnspireerd team van zijnsgeoriënteerde spirituele leraren, trainers, coaches, begeleiders of hoe je ons ook wilt noemen. Ons hoofdaanbod bestaat enerzijds uit een vierjarige beroepsgerichte Coachopleiding Zijnsoriëntatie en anderzijds uit een meerjarige, doorgaande Training Zijnsoriëntatie gericht op diepgaande, persoonlijke ontwikkeling. Beide zijn gericht op zelfbevrijding, zelfrealisatie en zelfactualisatie en het eventueel leren helpen van anderen bij dit proces. In onze aanpak combineren wij Oosterse en Westerse, Spirituele en Psychologische inzichten. Centraal in onze benadering staat het begrip constructieve zelfbegeleiding. Uitgangspunt is dat een goede, constructieve relatie met jezelf bepalend is voor je geluk.

Verder bieden we vanuit de Zijnsgeoriënteerde visie individuele begeleiding, relatiebegeleiding en loopbaanbegeleiding en zijn we bekend om onze Stilte Retraites, onze cursussen Zijnsgeoriënteerde Dans en Lichaamswerk.

Daarnaast zijn er gasttrainers werkzaam in het Centrum die een aanbod verzorgen op het gebied van Zen, Stembevrijding en bijvoorbeeld Clarity.

Laura, Peter en Mariëtte zijn de drie medewerkers van het Service Bureau die op de achtergrond de algehele dienstverlening van het Centrum verzorgen.

Onze hoofdlocatie is in Zeist, maar de Basisjaren van onze Opleiding Zijnsoriëntatie worden verder gegeven in Rotterdam, Arnhem, Eindhoven, Haarlem, Breda en België (in Vorselaar bij Antwerpen).

Centrum Zijnsoriëntatie is in 1997 in overleg met Hans Knibbe, de stichter van de School voor Zijnsoriëntatie opgericht door Chris Kersten en hij geeft vanaf die tijd leiding aan het Centrum. Hij gaf het Centrum motto’s zoals:

 • ‘Wie goed voor zichzelf zorgt, is een geschenk voor de ander’,
 • ‘Rusten in Zijn – Doen wat je écht wilt’,
 • ‘Jezelf en daardoor de wereld tot bloei brengen’.

Als Centrum Zijnsoriëntatie willen wij een gemeenschap zijn van cliënten, studenten en medewerkers die gericht zijn op ‘Zijn’ eerder dan op ‘Hebben’. Daarin vinden we elkaar en zijn we anders dan vele andere instellingen op het gebied van groei en ontwikkeling. We geloven er in dat ieder mens op een heel persoonlijke manier van betekenis wil en kan zijn voor de wereld. Dit kan het beste door:

 • op je gemak te leren zijn met jezelf en met anderen,
 • te leren echt in contact te zijn met wie en wat er in het moment is,
 • werkelijk jezelf te zijn en ontspannen jouw persoonlijke waarheid te leven,
 • deze relaxed tot uitdrukking te kunnen brengen naar anderen.

De hoofdlocatie van Centrum Zijnsoriëntatie is gehuisvest aan de Utrechtseweg 133 in Zeist. Deze is goed bereikbaar met auto (gratis parkeren) en openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op de contactpagina.

 • Chris Kersten

  Chris Kersten is oprichter en grondlegger van Centrum Zijnsoriëntatie. Hij heeft de basis gelegd voor de Opleiding Zijnsoriëntatie van Centrum Zijnsoriëntatie. Deze bestaat uit de Coachopleiding Zijnsoriëntatie en een doorgaande Training Zijnsoriëntatie.

 • Susan de Jonge

  Susan de Jonge is van oorsprong fysiotherapeute. Sinds 2009 heeft zij haar eigen praktijk waar mensen terecht kunnen voor Zijnsgeoriënteerde therapie en coaching, psychosomatische therapie en holistische massage. Op authentieke wijze begeleidt zij mensen naar een vitaler en liefdevol leven. De afgelopen jaren volgde zij verschillende trainingen en cursussen op het gebied van lichaamswerk, spirituele bewustzijnsgroei, meditatie, systemisch werk en Zijnsoriëntatie. Wat haar zo raakt in de Zijnsgeoriënteerde manier van werken is de wezenlijke lichaamsgerichte benadering als basis voor transformatie en bewustzijnsgroei op weg naar het leven van je eigen Essentie en het pad van Zelfbevrijding. Het geven van Zijnsgeoriënteerde trainingen vanuit het motto ‘Jezelf en de wereld tot bloei brengen’ is haar op het lijf geschreven.

 • Georg Hubner

  Al tijdens mijn studie Bedrijfskunde was ik geïnteresseerd in de aard van de realiteit en hoe mensen die realiteit zo verschillend ervaren. Na jarenlang bestuurders en managers te hebben getraind bij Sezen Academie, heb ik als zelfstandige professionals opgeleid in het gebruik van videotechnologie. Nu heb ik een coachpraktijk in Rotterdam en geef ik trainingen in zowel Clarity als Zijnsoriëntatie.

 • Simonka de Jong

  Het Zijnsgeoriënteerde werk heeft mijn leven diepgaand veranderd. De aandacht voor het lichaam en het bewustwordingsproces wat dit op gang brengt, heeft mij ertoe geïnspireerd om met meer levensplezier en openheid in het leven te staan. Lange tijd was ik werkzaam op het gebied de kunst en cultuur, eerst als tentoonstellingsmaker en journalist, daarna als documentairemaker. Maar door trainingen die ik in de loop der jaren heb gevolgd op het gebied van Zijnsoriëntatie, dans (5 ritmes), lichaamswerk en (zen)meditatie, ontstond de wens om meer vanuit mijn hart en de wijsheid die in het lichaam ligt opgeslagen, te werken. Inmiddels ben ik naast mijn werk als documentairemaker voor de publieke omroep volop werkzaam als trainer en coach bij het centrum voor Zijnsoriëntatie.

 • Miriam Sturkenboom

  Als hoogleraar was ik vooral erg druk bezig in mijn hoofd en van uit een verlangen naar een diepere verbinding met mijn hart en met mijn intuïtie ben ik met Zijnsoriëntatie begonnen. Inmiddels heb ik met heel veel plezier de Coachopleiding Zijnsoriëntatie afgerond. Ik heb geleerd dat door het leren voelen en beoefenen van zelf-liefde, van zelfwaardering en zelfvertrouwen je wezenlijk andere keuzes gaat maken. Je leven wordt daardoor veel echter. Vanuit die positie je bijdrage leveren aan deze wereld is erg vervullend. Dat gun ik iedereen!

 • Neriyah Duval

  Ruim 20 jaar geleden volgde ik in Centrum Zijnsoriëntatie mijn eerste jaartraining bij Chris Kersten. Al heel snel was ik geraakt door het werk. Zijnsoriëntatie heeft mij onder andere geholpen om mij bij diep vertrouwen, echtheid en bij het volgen van mijn missie te brengen. Het bracht mij naar mijn weg om zangeres te worden, te kiezen voor het Joodse geloof, gevolgd door mijn studie aan de Pabo en (een) coachopleiding. Doen wat ik écht te doen had, was ook emigreren naar Israël waar ik mijn coachpraktijk ben gestart en ook als zangeres werkzaam was. Sinds eind 2016 ben ik weer terug in Nederland en geniet van de coachopleiding in het Centrum. Ik vind het heerlijk om Zijnsoriëntatie met veel mensen te delen en hen te begeleiden op hun weg naar wie zij werkelijk zijn!

 • Berna van der Heide

  Berna van der Heide werkte oorspronkelijk als projectmanager van technische projecten. In die tijd hield ze controle door flink haar hoofd te gebruiken. Tot haar lichaam steeds luider ging protesteren. Yoga was toen de ontdekking, door te snappen en te ervaren hoe lichaam en geest samengaan. Het hielp haar om in contact te komen met zichzelf en meer in het ‘nu’ te zijn. Zijnsoriëntatie bracht daarin een verdere verdieping; door echt in contact zijn met dat wat er in haar leeft en dit te mogen ‘doorleven’. Door controle los te laten en vanuit vertrouwen mee te stromen met het leven, heeft ze ervaren dat je steeds meer op koers komt. Daar in te mogen groeien en je energiek en vitaal te voelen. Dat is wat zij anderen ook gunt en waar ze er graag voor anderen wil zijn. Berna is een goede luisteraar, alles kan er zijn. Ze voelt een warme betrokkenheid naar haar medemensen en begeleid met aandacht, nuchterheid en humor.

 • Carla Snijders-Mulder

  Het verlangen naar persoonlijke groei en interesse in spiritualiteit is al lang aanwezig in mijn leven. In het verleden heb ik Radja yoga beoefend en cursussen gevolgd waaronder Anders denken en Kernreflectie & coaching. Na de geboorte van mijn twee zoons groeide het verlangen naar meer verdieping en bezieling. Binnen de Zijnsoriëntatie vond ik antwoorden op mijn (zingevings-)vragen en leerde ik eveneens meer te ontspannen in het niet-weten. Want de grote vragen van het leven zijn vaak niet met het verstand te bevatten. Dan komt het aan op overgave en vertrouwen, wat soms het loslaten van zekerheden en verwachtingen vraagt. Dat is niet gemakkelijk, maar de Zijnsoriëntatie kan hierbij helpen, onder andere door te leren (durven) vertrouwen en afstemmen op je diepere gevoelslaag. Na het basisjaar aan het Centrum voor Zijnsoriëntatie heb ik gekozen voor de coachopleiding om deze prachtige levensvisie via ervaringsgerichte en diepgaande oefeningen over te kunnen brengen op anderen. Zijnsoriëntatie helpt je jezelf te begeleiden zodat je meer inzicht en compassie kunt ontwikkelen, om zo het leven als lichter en completer te kunnen ervaren.

 • Fiene van Loock

  Sinds ik in aanraking gekomen ben met Zijnsoriëntatie, voelt het alsof ik ben thuisgekomen. Thuisgekomen bij gevoelens die ik diep vanbinnen al kende, maar waar ik nog geen echt goede taal voor had. Zolang ik me herinner, ben ik al geïnteresseerd in de innerlijke wereld van mijzelf en anderen en ervaar ik dat zelf als een grote rijkdom. Van nature kijk ik met vriendelijkheid, respect en openheid naar dat wat zich voordoet in mij en in een ander. Zijnsoriëntatie heeft die positieve houding nog verder versterkt. Daarom vind ik het zeer inspirerend om als Zijnsgeoriënteerd trainer en coach ook anderen te helpen bij hun groei naar een meer positieve relatie met zichzelf. Mijn zijnsgeoriënteerd werk combineer ik met mijn werk als dialoog begeleider en ondernemer in mijn eigen bedrijf.

 • Karen Peelen

  Al heel jong had Karen de realisatie dat ieder mens iets moois in zich heeft. Ongeacht hoe iemand zich gedroeg, zij “zag” ook altijd een vonkje van wat in Zijnsoriëntatie fundamentele goedheid wordt genoemd. Dit heeft haar in haar begin twintiger jaren op het pad van bewuste ontwikkeling gebracht en na het volgen van diverse opleidingen en retraites kwam zij in 2014 bij Centrum Zijnsoriëntatie. Het is haar missie om mensen via het contact met hun eigen lichaam in contact te brengen met hun goddelijke vonk, zodat de levensenergie weer kan stromen. Haar begeleiding is liefdevol, licht en tegelijkertijd krachtig.

 • Tom Falk

  Tom is sinds 2013 jaar betrokken bij het Centrum door middel van trainingen en opleidingen Zijnsoriëntatie. Zijn belangrijkste eigenschappen zijn; rust, stilte en kracht. Deze kwaliteiten zorgen voor een afgestemde begeleiding, aandacht voor dat wat er op het moment speelt. Ruimte, zonder oordeel, om te onderzoeken en verkennen, waardoor er vertrouwen ontstaat in eigen kunnen. Het werken in groepen is een van de belangrijkste onderdelen van zijn ontwikkeling. ‘Door de ander leer ik mijzelf kennen’ is een citaat dat hij het meest vindt kloppen naar jaren van ervaring als docent binnen het hoger onderwijs en geven van tai chi lessen.

 • Fred Sterk

  Na jarenlang werkzaam geweest te zijn als topsporter, (interim)manager, bestuurder en toezichthouder, kwam ik er steeds meer achter dat het er voor mij om gaat dat je je authentieke  zelf inbrengt in relatie(s) met anderen. Hoofd, hart en buik in lijn met elkaar brengen. Dat leerde ik door Zijnsoriëntatie. De levensenergie (weer) laten stromen! Deze inzichten leef ik graag voor in de praktijk van alle dag ter inspiratie van mijn eigen creativiteit en die van anderen.

 • Celine Aalders

  Met een achtergrond in de hulpverlening en als zelfstandig gevestigd Mindfulnesstrainer kwam ik in mijn zoektocht en omzwervingen naar verdieping van de beoefening ( persoonlijk en voor mijn praktijk)  in 2014 met Centrum Zijnsoriëntatie in contact.  Dat was voor mij een openbaring.  Ik voelde direct “dit is waar ik al die tijd naar op zoek was”, het voelde als thuiskomen. Je komt weer in contact met wie je werkelijk bent, leven vanuit je kern ofwel essentie.  De kracht van het zijnsgeoriënteerd werk zit wat mij betreft in de rijkdom aan krachtige oefeningen die je de mogelijkheid bieden om dit zelf te kunnen ervaren. Vanuit deze vrijheid en open ruimte werk ik nu als Zijnsgeoriënteerd begeleider met mensen om ze daardoor hetzelfde te kunnen laten ervaren als ikzelf heb ervaren. Ontmoetingen met mensen op deze manier ervaar ik als zeer waardevol. Dat ik mag delen in hun kwetsbaarheid ontroert mij regelmatig. Door het moeilijke niet uit de weg te gaan, maar juist aan te gaan, kom je in een staat van Zijn van waaruit je helderder naar een ervaren probleem leert kijken, als het dan nog een probleem is!

 • Rianne Fischer

  Al vroeg in mijn leven was ik op zoek naar betekenis en zin(geving). Dat bracht me op het pad van bewustzijnsontwikkeling en spiritualiteit. Ik heb daarin verschillende richtingen verkend, zoals energie - en ademwerk, NLP, emotioneel lichaamswerk, (zen)meditatie en rebalancing. Na mijn opleiding tot psycholoog groeide mijn interesse in de lichaamsgerichte benadering. Dans (5Ritmes) en Zijnsoriëntatie bieden een liefdevolle ingang voor ontwikkeling en versterken mijn lichaamsbewustzijn. Mijn rol als trainer is de belichaming van mijn verlangen om een gids te zijn voor ieder mens die ook op pad is. Ik doe dat met helderheid, intuïtieve kracht, liefdevolle nabijheid en humor. In mijn begeleiding zijn verbinding, beweging en ruimte sleutelwoorden. Ik werk hiernaast ook als teamcoach en organisatieveranderaar. Een bijdrage leveren aan leren, ontwikkelen, veranderen: dat is wat ik het liefste doe. Voor meer zin in leven en werk.

 • Gijsbert Zwart

  Gijsbert werkt ruim 25 jaar als musicus (slagwerk), docent, coach, trainer (Japanse trommels) en workshopleider. Hij volgde twee coachingstrajecten: “Persoonlijk leiderschap” & “Creatief sociaal leren” en studeerde de afgelopen jaren aan Centrum Zijnsoriëntatie. Persoonlijk en professioneel houdt hij zich bezig met het ontwikkelingsproces van mensen en de verbindingen en relaties tussen mensen. Als drumdocent richt hij zich op “Innerlijk Musiceren”: - dat wat er in mensen omgaat, wat ze beweegt en bezielt en hoe zich dat tot uitdrukking wil brengen. - zicht krijgen op de negatieve en positieve houdingen die een natuurlijk ontwikkelingsproces kunnen beïnvloeden. - de positieve  functie van onze beperkte versie en van het maken van muzikale fouten (fouten maken is een belangrijk voorwaarde voor onze ontwikkeling). - het leren zien en evalueren zonder te oordelen, dingen leren kennen zoals ze zich voordoen. - leren te vertrouwen op jezelf en op de natuurlijke bekwaamheid van eigen lichaam en geest. Door de Zijnsgeoriënteerde methodiek heeft hij meer inzicht gekregen en is hij in staat om als docent en als Zijns-coach mensen effectief bij te staan en te begeleiden.

 • Marjan de Bruijn

  Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met yoga, meditatie, persoonlijke en spirituele ontwikkeling. In 2011 ben ik begonnen met de Opleiding Zijnsoriëntatie bij Centrum Zijnsoriëntatie. Na afronding van de eerste fase van deze opleiding  heb ik een aantal jaren deelgenomen aan de Gevorderdengroep Spiritueel Leiderschap en daarna ben ik ingestroomd in de coachopleiding bij het Centrum Zijnsoriëntatie. Sinds 2015 begeleid ik de stiltezondagen en vanaf voorjaar 2021 geef ik met veel plezier en voldoening trainingen bij het Centrum. Zijnsorientatie heeft mij geholpen om mezelf te kunnen begeleiden bij alle lastigheden van het leven, te gaan voelen wat voor mij klopt en vooral met compassie naar mezelf te kijken.  Mijn leven is hierdoor lichter en vrolijker geworden. De tools en inzichten vanuit Zijnsoriëntatie gun ik iedereen.

 • Marcella Palte

  Marcella heeft vroeger gekozen voor een opleiding rechten, daar kon ze alle kanten mee op, want  ze  wist niet goed wat ze wilde. Jarenlang heeft ze gewerkt als jurist bij de overheid en doet dat nog steeds als ZZP’er in het veiligheidsdomein. Steeds vaker stelde zij zichzelf de vraag: is het dit nu? Ze was niet ongelukkig, maar ook niet gelukkig. Er liftte altijd een dof gevoel met haar mee. Toen ze rond haar veertigste begeleiding had van een coach, zag ze hoe mooi en dankbaar werk dat is. Toch heeft het nog een aantal jaar geduurd voordat ze zelf voor de Coachopleiding Zijnsoriëntatie heeft gekozen. Dit heeft haar veel verdieping gebracht en haar leven klopt steeds meer zoals het voor haar bedoeld is. Ze is gestart met haar eigen coachpraktijk en nu ook als trainer bij Centrum Zijnsoriëntatie. Als coach en trainer voel ze zich dankbaar dat ze mensen met behulp van Zijnsoriëntatie weer in contact mag brengen met wie ze eigenlijk zijn. Dat heeft ze zelf ook mogen ervaren en ze voelt daardoor veel meer zelfacceptatie en zelfliefde. Dit maakt dat ze meer vreugde in haar leven ervaart. Het ontroert haar dat ze een steentje bij kan dragen aan het in de wereld brengen van Zijnsoriëntatie door middel van het coachen en trainen. Ze is wakker geworden!

 • Simone Dut

  Simone Dut (48) is sinds 2017 aan het centrum verbonden. Voorheen was zij communicatieprofessional en theatermaker. Simone: “Als kind al boeide menselijk gedrag mij mateloos: Waarom doen mensen zoals ze doen? En waarom klopt vaak wat ze zeggen niet met hoe ze zich werkelijk voelen, en doen ze dus niet wat ze écht willen doen? Zijnsoriëntatie leert mensen, weet ik nu, op een professionele, nuchtere wijze te ervaren welke innerlijke dynamiek voelbaar is en welke invloed dat heeft op jezelf, je bestaan en op je omgeving. Door jezelf beter te leren begrijpen, te doorvoelen én te omarmen (dus niet af te wijzen) worden we als persoon een mooiere versie van onszelf. We gaan doen wat we écht willen doen; het leven leiden dat écht bij ons past. Wat een bevrijding! Hiertoe nodigt Zijnsoriëntatie mensen liefdevol uit om weer in onvoorwaardelijke verbinding te geraken met hun essentie, Liefde.”

 • Sanne Gerits

  Vanuit een grote interesse in mensen startte ik op mijn 18e een opleiding tot Maatschappelijk werker. Daarna begon ik direct met een baan in die sector. In 2012 volgde ik een training Mindfulness waardoor ik ontdekte hoe verfrissend het om in het “hier en nu” te verblijven. Ik liet me vervolgens inwijden in Reiki 1 en 2 en ik vervolgde mijn weg middels een Zen-meditatiecursus. Zo ontstond het verlangen om vooral meer te weten over de verhouding tussen het lichaam, de ziel en de geest. Dat was de reden om met de opleiding tot Coach Zijnsoriëntatie te beginnen. Zijnsoriëntatie gaf me het inzicht en de methoden mijzelf vanuit een liefdevolle en vriendelijke houding te begeleiden. Ik leerde echt luisteren naar wat mijn lichaam vanuit de diepte te vertellen heeft en hiernaar te handelen. Ik leerde keuzes te maken vanuit mijn hart, waardoor ik nu leef vanuit wie ik ten diepste ben. Dat geeft veel energie, voldoening en levenslust. Vooral omdat ik dat iedereen gun, wil ik Trainer Zijnsoriëntatie zijn.

 • Inspiratiekring

  De Inspiratiekring is een groep vrijwilligers – waaronder Carla, Kim, Petra, Marjan, Jesse, Tobias en Niel – die allen meerdere jaren Zijnsgeoriënteerde training hebben gevolgd en die voor zichzelf en anderen laagdrempelige activiteiten wil aanbieden.

 • Kim Verhaar

  ‘Is dit alles?’ – Deze vraag kwam in mij op toen ik begin twintig was en mijn leven zo overzag. De vraag prikkelde mijn nieuwsgierigheid en maakte dat ik op onderzoek uit ging. Via yoga en het Tibetaans Boeddhisme kwam ik bij Zijnsoriëntatie. Zijnsoriëntatie is een bewustwordingspad waarbinnen psychologie en spiritualiteit samengaan. Beide zijn, zoals ik het zie tenminste, wezenlijke aspecten van ons mens-zijn. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is ook een uiterst praktisch pad, wat betekend dat het niet los staat van het ‘gewone’ dagelijkse leven. Zijnsoriëntatie gaat voor mij vooral over de dingen laten zijn zoals ze zijn, met name alle bewegingen in mijzelf. Als die er meer mogen zijn, dan komt er als vanzelf meer ontspanning en kunnen oorspronkelijke kwaliteiten als liefde, wijsheid, plezier en vertrouwen meer aan de oppervlakte komen. Omdat de visie mij zo aansprak ben ik in 2012 aan Centrum Zijnsoriëntatie het Basisjaar gaan volgen en heb ik daarna ook de Coachopleiding doorlopen. In deze jaren van training kreeg ik een heel scala aan methoden en theorieën aangereikt die mij helpen om er voor mezelf en anderen te zijn, daar waar het leven ons (pijnlijk) raakt. Dit maakt dat ik steeds meer vanuit overgave en met (zelf) vertrouwen in het leven kom te staan, dat ik steeds meer plezier krijg in de rijkheid en veranderlijkheid van het leven en ook dat er nu ruimte ontstaat om dat wat ik geleerd heb over te gaan dragen op anderen.

 • Patrick van der Hofstad

  Zenleraar Patrick van der Hofstad (1969) heeft 29 jaar ervaring met intensieve Zenmeditatie. Hij is gestart bij de bekende Zenleraar Rients Ritskes, oprichter van Zentrum en Zen.nl. Hij is leerling van Nico Tydeman Roshi en van diens opvolger Cornelia Wierenga Sensei.

 • Jan Kortie

  Jan Kortie is de autoriteit op het gebied van stembevrijding in Nederland. Hij introduceerde dat begrip en ontwikkelde een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen. Kortie verwierf onder meer bekendheid met zijn cursus Badkamerzingen en de meezingconcerten in het Vondelpark en het Concertgebouw. Zingen is voor Jan Kortie geen kunstje dat sommigen wél en anderen niet beheersen, maar een natuurlijk fenomeen – even natuurlijk als ademhalen en nog natuurlijker dan spreken. In 2009 verscheen van zijn hand bij uitgeverij Ten Have het boek ‘Jouw ziel wil zingen’. Hij beschrijft daarin dat er twee soorten van zingen bestaan. Je kunt je best doen om zo goed mogelijk te zingen. Of je kunt zingen wat er in jou leeft, moeiteloos. Het gaat Jan Kortie niet om methodes of zangtechnieken, maar om de kunst jezelf te bevrijden uit het keurslijf van ‘hoe het hoort’.

 • Femke van der Meer

  Al mijn hele leven ben ik geboeid geweest door de groei en ontwikkeling die mensen doormaken in hun leven. Misschien is dat ook de reden dat ik ben begonnen in het onderwijs. Eerst als leerkracht, later als intern begeleider en onderwijskundige. Geleidelijk heb ik mijn interessegebied uitgebreid en momenteel ligt mijn hart bij het coachen en begeleiden van volwassenen. Ik heb ervaren dat als we er ten diepste op vertrouwen dat alles er mag zijn, er heel veel ruimte, rust en vrijheid ontstaat. Ik heb diverse opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke- en bewustzijnsontwikkeling, o.a. bij Phoenix Opleidingen en nu bij Centrum Zijnsoriëntatie. Daarnaast neemt (zen)meditatie een belangrijke plaats in mijn leven in. Ik ben moeder van twee kinderen, een zoon van 6 en een dochter van 9.

 • Anouk van Loo

  Anouk is een toegewijde coach en trainer die sinds 2015 aan Centrum Zijnsoriëntatie verbonden is. Met passie en een groot hart begeleidt zij haar cliënten naar een waarachtig en liefdevol leven. Naast haar ervaring met tantra heeft Anouk de Coachopleiding Zijnsoriëntatie gevolgd. Wat haar zo aanspreekt in het Zijnsgeoriënteerde werk is de eenvoud en doeltreffendheid. Het heeft haar persoonlijk heel erg geholpen om dichter bij zichzelf te komen, in de wereld te gaan doen wat ze echt wilt en te gaan stralen. Anouk heeft oorspronkelijk internationale politiek gestudeerd, maar ontdekte gaandeweg dat het goed is om jezelf eerst te leren kennen en van daaruit van betekenis te zijn in de wereld.

 • Gerphil Kerkhof

  Het verbaast en verwondert mij elke keer weer als ik nieuwe mensen ontmoet door coach- en trainingswerk of met een training. Hoe verwikkeld en verstrikt ze soms ook geraakt zijn in hun zoektocht of hulpvraag, tegelijk zie ik al in hun ogen wat voor een mooie en leuke mensen het in wezen al zijn. Dan realiseer ik mij opnieuw dat mijn werk er eigenlijk uit bestaat ze te helpen zichzelf laagje voor laagje af te pellen. Uit te pakken als een cadeautje: het geschenk aan henzelf en de wereld - dat ze in feite zijn. Dat is de essentie van Zijnsoriëntatie die mij blij maakt. Dat is ook de kern waarmee ik met mensen bezig ben: betekenis zoeken, betekenis vinden, betekenis geven. Of je nu burn-out bent, of met meer zelfliefde met je ADD (Attention Deficit Disorder zetten) om wil leren gaan. Of ‘gewoon’ meer vanuit je innerlijke bron van goedheid, kracht en bevlogenheid in het leven wil staan.

 • Petra van Spanje

  Al in mijn jeugd was het mijn diepste wens om het kostbare en het waarachtige te ontmoeten in mensen. In mijn zoektocht naar zelfbewustzijn heb ik vele wegen bewandeld. Reiki, intuïtieve ontwikkeling en verschillende therapieën en trainingen hebben mij steeds dichterbij gebracht. Daarbij was nieuwsgierigheid en verwondering altijd mijn drive. Als actrice trof ik mezelf aan in dat éne moment van gewaarworden in tijdloosheid, ik genoot ervan om met het publiek in zo’n intens moment te zijn. Als dramadocent vind ik het boeiend hoe mensen zich met elkaar verbinden, door zichzelf te laten zien en kwetsbaar te durven zijn. Ik vind het fijn om anderen te leren zich met hun eigen unieke expressie te uiten en zo van daaruit te durven relateren met anderen. Zijnsoriëntatie raakt precies op die plek, waar de tijd geen rol speelt, waar je helemaal kunt zijn wie je werkelijk bent, in het nu én in contact met anderen. Als dramadocent, comedy coach en trainer heb ik de afgelopen 20 jaar met verschillende groepen gewerkt. Een groep werkt uitnodigend en ondersteunend, zodat er een echte verbinding tot stand kan komen met jezelf en met de ander. Na de coachopleiding Zijnsoriëntatie en 2 jaar training Zijnsoriëntatie wil ik mensen begeleiden om vanuit hun eigen authenticiteit zich te kunnen verbinden met anderen.